Cover
Belföld
A Lendülettel Magyarországért mind a 106 egyéni körzetben állít jelöltet
2018-02-0706:32
Bemutatta képviselőjelöltjeit a Lendülettel Magyarországért. A párt alapítója, Lévai Katalin Zuglóban méretteti meg magát, a volt szocialista politikus Móricz Eszter pedig a főváros XV. kerületében indul. 
Elindul a választásokon és minden körzetben jelöltet is állít a Lendülettel Magyarországért nevű párt. Az új pártot Földényi György, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke, valamint Lévai Katalin hajdani MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter alapította, hogy leginkább a nyugdíjasok érdekeit képviseljék. A magát nem baloldalinak, hanem centrum pártnak nevező szervezet meg is kezdte a jelöltek bemutatását. 

Az egykori szocialista képviselő, Móricz Eszter a Lendülettel Magyarországért támogatásával indul a 12-es számú választókörzetben, mert kiábrándult a baloldali pártokból. Ő az MSZP-ből való távozása után nem volt kérdés számára, hogy tovább politizál. Móricz Esztert júliusban zárta ki az MSZP, mert a XV. kerületben kritikusan lépett fel a DK-s polgármesterrel szemben. 

A kerületi képviselő ellen a kvótanépszavazáskor is etikai vizsgálatot indítottak már a szocialisták, mert Móricz a voksolás előtt a migráció elutasítása mellett érvelt. 

Móricz Eszter kiábrándult a baloldali pártokból
A DK-nak van ott jelöltje, hisz erről ma már nem beszélünk, de a színfalak mögött ezek a bizonyos körzetek, személyek, ki, hol indít, ezek elég kemény alkudozások voltak. Én ennek részese voltam akkor és velem is zajlottak tárgyalások, hogy hogyan és miként. Én ebből nem kérek. Én azt gondolom, hogy az emberek feje felett nem lehetett dönteni
– nyilatkozta az ECHO TV Híradójának a politikus.

Lévai Katalin, a párt elnöke Zuglóban méretteti meg magát. Elmondása szerint azért döntött az indulás mellett, mert több felkérést is kapott a kerületi lakosoktól.

Nagyon sok problémájukat, gondjukat mondták el nekem a zuglói emberek, beszéltek a közlekedési gondokról, arról, hogy a vasúti töltést szemétlerakónak használják, arról, hogy zajos éjszaka a kerület, arról, hogy Bosnyák térig nem vezet sem gyorsvillamos, sem a 4es metró és nagyon sok egyéb gondjukról a szociális ellátással kapcsolatban, hogy nem kapnak elég figyelmet, nem kapnak elég törődést. Nos, ezeket a kéréseket, problémákat mi beépítettük
– jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján a volt esélyegyenlőségi miniszter.

Lévai Katalin annak ellenére is vállalja a megmérettetést, hogy volt párttársa, a szocialisták és a Párbeszéd zuglói jelöltje megfenyegette, lépjen vissza az indulástól.

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ