Belföld
Fidesz: A béremelések megvédése is a választás tétje
2018-02-0615:11
béremelés, fidesz
A Fidesz szerint a béremelések megvédése is tétje az áprilisi parlamenti választásnak. Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden az MTI-nek úgy fogalmazott: "a választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a béremeléseket, vagy visszatérnek azok, akik már egyszer tönkretették az országot és a gazdaságot".
Ha az ellenzéken múlna - mondta -, nem lehetnének most béremelések sem, hiszen azoknak feltétele, hogy Magyarország pénzügyileg-gazdaságilag stabil, és növekedési pályára állt.
2010 óta a minimálbér 73 500 forintról 138 ezerre, a szakmunkás minimálbér pedig 89 500-ról 180 500 forintra emelkedett - hívta fel a figyelmet a fideszes politikus, hozzátéve, hogy emellett adócsökkentésekkel is segítik a munkavállalókat és a munkaadókat, ami szintén emeli a fizetéseket.
Szerinte akik most az ellenzéki oldalon "tülekednek", azok soha nem a magyar emberek és a magyar vállalkozások érdekeit, hanem mindig a külföldi, a multiérdekeket képviselték. Agyonadóztatták a munkavállalókat, megalázóan alacsony béreket fizettek, a közszférában egyhavi fizetést el is vettek, és befagyasztották a béreket, ha pedig visszatérnének, ugyanazt a gazdaságpolitikát folytatnák - mondta Zsigó Róbert.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ