Cropped landscape
Belföld
Dömötör Csaba: Vonára nem lehetne rábízni az ország biztonságát
2018-02-0411:00
Egyetért a Fidesz által indított legújabb kampány tartalmával Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, ugyanis szerinte fontos, hogy az emberek értesüljenek arról: az ellenzéki pártok mindegyike lebontaná a déli határt védő kerítést, valamint arról is tudniuk kell, hogy a magát nemzetinek mondó Jobbik rendszeresen szembemegy az ország érdekeivel. 
Vona Gábor, a Jobbik elnöke vehemensen tagadja, hogy pártja bármikor is támadta volna a határzárat, annak ellenére, hogy az ECHO TV egy 2015. évi felvétele szerint Röszkén arról beszélt: a kerítés egy hatalmas bukás, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása. Akkor a politikus kijelentette: a kerítés alkalmatlan Magyarország megvédésére. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az ellenzéki párt nem most indult el lefelé a hitelességi lejtőn. 
Vona Gábor pártja volt az, amelyik végig támadta a kvótanépszavazást, amelynek volt egy egyértelmű eredménye. 98 százalékban a magyarok egyértelmű nemet mondtak a kvótára, ennek ellenére nem szavazták meg az alkotmánymódosítást. Most pedig azt mondják, hogy sohasem támadták a határzárat, de ennek teljesen ellentmond a most napvilágra került felvétel
– hívta fel rá a figyelmet a kormánypárti politikus.

Az államtitkár megdöbbentőnek nevezte azokat a videófelvételeket, amelyek tanúsága szerint Vona Gábor Allahot és az iszlámot éltette, valamint kiderült az is, hogy kapcsolatban áll a törökországi Szürke Farkasok nevű ultranacionalista szervezettel. Dömötör Csaba szerint úgy tűnik, Vonának semmit sem jelent Európa keresztény múltja és kulturális értékei. 
Vona Gáborra és pártjára egyáltalán nem lehetne rábízni az ország biztonságát. Abban pedig biztos vagyok, hogy azok a szavazók, akiknek fontosak a nemzeti értékek, az ország biztonságának védelme és a Jobbikot tüntették ki a bizalmukkal 2014-ben, azok nem erre szavaztak
– tette hozzá.
 
A Dömötör Csabával készült teljes interjú IDE KATIINTVA teljes egészében megtekinthető. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-Mérleg

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ