Belföld
Molnár Gyula cáfolt, egy MSZP-s politikus viszont elismerte Czeglédy jelöltségének ötletét
2018-01-3109:00
Czeglédy Csaba, mszp, Szombathely, 2018-as választás, gyurcsány ferenc, Dobrev Klára, Human Operator Zrt
Hamis hírnek nevezte Molnár Gyula, az MSZP elnöke, hogy a párt elindítaná a választáson Czeglédy Csabát. A Magyar Idők által megkérdezett szocialisták cáfolat helyett minősítették az értesülést. Egyikük viszont elismerte, hogy valóban volt ilyen elképzelés. 
Hamis hírnek nevezte Molnár Gyula, az MSZP elnöke, hogy Szombathelyen a milliárdos adócsalással vádolt, előzetesben ülő Czeglédy Csabát indítanák országgyűlési képviselőjelöltnek áprilisban. Molnár a PestiSrácok.hu kérdésére cáfolta ezt és hozzátette, évek óta fix jelöltje van Szombathelyen az MSZP-nek, Nemény András.

A Magyar Idők megkeresésére vezető szocialista politikusok névvel nem akartak nyilatkozni az ügyben, cáfolat helyett inkább komolytalannak nevezték információkat. Egyikük viszont annyit elismert, hogy mivel Czeglédy Csaba nemcsak Szombathelyen, hanem országosan is nagy megbecsülésnek örvend a pártban, valóban felvetődött, hogy mentelmi joggal segítsék őt, de ezt végül elvetették.

Bár a mentelmi jog a képviselőjelölteket is megilleti, ez a Czeglédy Csaba ellen folyamatban lévő eljárásokat nem érinti, de újabb bűncselekménnyel csak akkor lehetne meggyanúsítani, ha a választási kampányban a Nemzeti Választási Bizottságtól, megválasztása vagy listás mandátumszerzése után pedig az Ország-gyűléstől mentelmi jogának felfüggesztését kéri a nyomozó hatóság. Ebben az esetben a Magyar Idők értesülése szerint a szocialisták belföldi és nemzetközi fórumokon a demokrácia elleni támadást kiáltanának. Ezt megerősíti, hogy Czeglédy őrizetbe vételekor Molnár Gyula arról beszélt, hogy „a Fidesz megpróbál ügyeket csinálni és lejáratni”. Botka Lászlót, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltjét viszont bajtársiatlansággal vádolták a szocialista pártban, amiért azt javasolta: amíg ki nem derül, hogy Czeglédy Csaba „politikailag megrendelt rendőrségi akció” áldozata, addig a párt etikai bizottsága vizsgálja ki az ügyet, és függesszék fel az ügyvédi irodájával kötött keretszerződést.

Czeglédyt és társait azzal gyanúsítják, hogy összesen 3,3 mil­liárd forintnyi áfát és személyi jövedelemadót nem fizettek meg az államnak, az általa vezetett Human Operator Zrt. pedig több ezer diáknak adós maradt a munkabérrel. Azóta kiderült, hogy a Human Operator több alkalommal összesen 200 millió forint kölcsönt kapott a Dobrev Klára vezette Altus-cégektől, ezért Gyurcsány Ferenc feleségét az adóhatóság nyomozói tanúként hallgatták meg.

Az előzményekről ITT olvashat.

Magyar Idők - PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ