Cover
Belföld
Bakondi György: Ha kell további erőfeszítéseket teszünk a magyar emberek biztonságáért
2018-01-3121:03
A magyar kormány felhatalmazta a külügyminisztert, hogy mérlegelje az ENSZ migrációval kapcsolatos tervezetét és amennyiben nem lát pozitív elmozdulást, Magyarország kiléphet a tárgyalássorozatból. Bakondi György Napi aktuális című műsorunkban elmondta, hogy az ENSZ főtitkárának kijelentései teljesen ellentétesek a magyar kormányéval. Továbbá reagált a romániai mobil menekülttáborok előkészítésére is. Hangsúlyozta, ha erre sor kerül mindent megtesznek majd, hogy garantálják a magyar emberek biztonságát. 
Magyarország kilép az ENSZ migrációról szóló tárgyalássorozatból, ha nem lesz pozitív elmozdulás – jelentette ki Szijjártó Péter. A tárcavezető kiemelte: utasítást kapott a kormánytól, hogy február 5-én, amikor megjelenik a csomag első tervezete, vizsgálja meg azt, és ha az olyan migrációpárti lesz, mint az alapjául szolgáló deklaráció és ENSZ-főtitkári nyilatkozat, indítsa el az ország kilépését a tárgyalásokból.

Bakondi György szerint egy ilyen komoly kérdésnél mint a migráció, elvárnák, hogy sokoldalúan vizsgálják. Egy kompromisszumos megoldás felé kellene menni, erről szól a világszervezet – mondta. 

Az ENSZ főtitkárának kijelentései homlokegyenest más, mint a magyar álláspont, éppen ezért a magyar kormány felhatalmazta a külügyminisztert, hogy mérlegelje a február 5-i tervezetet és eldöntse kilép-e Magyarország – magyarázta a belbiztonsági főtanácsadó. 

Román sajtóértesülések szerint, 36 mobil menekülttábor kialakításához szerez be konténereket a katasztrófavédelem. Feltételezhetően a Szerbia felől bevándorlók fogadására vagy egy élénkülő, onnan érkező migrációs hullámra készülnek. 

Az ottani katasztrófavédelem parancsnoka nyilatkozott erről a beszerzésről, én ezekből azért olyan nagy következtetésekre nem jutnék, hogy egészen biztosan hatalmas nyomás fog nehezedni Romániára. De nem lehet természetesen kizárni – reagált Bakondi György. 

Hozzátette: 

Az biztos, hogy a jelenlegi határrendészeti rezsimünk, amit a román-magyar határon, román partnerrel együttműködve folytatunk, sikeres és eredményes. Ha és amennyiben változik a helyzet, mondjuk Románia a migrációs útvonal főútvonallá válna és az előbb említett körülmények bekövetkeznének, akkor természetesen nekünk is további erőfeszítéseket kell tennünk a határ, ezáltal a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében. 

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ