Cover
Belföld
Gyurcsány kormányra kerülése esetén tisztogatna a közigazgatásban
2018-01-3009:29
gyurcsány ferenc, Demokratikus Koalíció, közigazgatás, Egyenes beszéd
Nem egy Orbán Viktor van, sok ezer kis Orbán Viktor van az országban – nyilatkozta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Gyurcsány Ferenc. A DK-s politikus hozzátette, aki nem az alkotmányos, törvényes rendhez volt hűséges, hanem a kormányhoz, azokat kormányra kerülése esetén elküldené a közigazgatásból. 

Mind a 79 ezer embert, aki a közigazgatásban dolgozik, egyenként vizsgálna meg hatalomra kerülése esetén – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc az ATV-ben. Szerinte ez nem listázás, hanem értékelés. 
 
A műsorban arról is beszélt, azért ő a legnépszerűtlenebb politikus a felmérések szerint, mivel ő van a legmesszebb a „fideszes világtól”. 

Gyurcsány Ferenc szerint az LMP nagyon sokáig összejátszott a Fidesszel. Úgy fogalmazott, a diktatúrával való szembenállás morális kötelesség, de ezt az LMP nem mindig képviselte. A DK első embere bírálta az MSZP-t is, amelyet állítása szerint azért vádolt fideszes kapcsolatokkal, mert „olyan az adjon Isten, mint a fogadj Isten”. Gyurcsány szerint ő az évértékelőjében figyelmeztetést küldött az MSZP-nek. Karácsony Gergely ajánlatára, amely szerint Gyurcsány lehetne az MSZP listáján a harmadik, azt mondta, ők már megegyeztek az MSZP-vel, ezen változtatni nem akar, a DK-nak önálló listája lesz. 
 
ATV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ