Cover
Belföld
Vidéken támad Soros György
2018-01-2916:54
soros, fidesz
Vidéki újságíró-hálózattal akarja támadni Magyarországot Soros György - értesült az Origo. Az internetes portál azt írja, hogy az Átlátszó.hu pályázatot hirdetett vidéki újságírók toborzására, amit vállaltan Soros alapítványa, az Open Society finanszíroz. A pályázat kiírása szerint konkrét cikkekért cserébe tisztességes fizetést ajánlanának. 
Az Origo szerint az Átlátszó felhívása vélhetően arra irányul, hogy az erősen bevándorlásellenes vidéki lakosság véleményét megváltoztassák a spekuláns pénzéből. Ezt korábban maga Soros György is elismerte, amikor azt mondta, hogy nagyon fontos a helyi lakosság érzékenyítése.
 
Fidesz: Soros György dollármilliárdokat költ a magyar választások befolyásolására

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikáció igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a legújabb hírek szerint Soros György csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait; egy év alatt 16 millió dollárt, azaz mintegy 4 milliárd forintot költött az Orbán-kabinet elleni lobbitevékenységre. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén - a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az "általa pénzelt" demokrata szenátorokon keresztül is - áskálódik Magyarország ellen. Hozzátette: a Soroshoz köthető Open Society Policy Center nevű intézet keze benne van mindenféle, Magyarország elleni áskálódásban, tavaly például kétszer is nekifutottak annak a tervnek, hogy egy Magyarországot elítélő jelentést fogadtassanak el. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó, Origo.hu 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ