Cover
Belföld
Újabb leleplező videó - "Szürkefarkas Vona"
2018-01-2909:17
jobbik, iszlám, Szürke Farkasok, vona gábor, volner jános, Szürkefarkasok Vona, Allah, Mandiner
A Jobbik elnöke az elmúlt napokban kétségbeesetten tagadta, hogy bármi köze lenne a törökországi Szürke Farkasok nevű szervezethez. Azonban a Mandiner birtokába került legújabb felvételen egyértelműen bizonyosságot nyer, hogy Vona Gábor kapcsolatban áll a nacionalista, félkatonai mozgalommal. Az első felvétel múlt héten láttak napvilágot, azokon Vona Allahot és az iszlámot élteti. Mindeközben a Jobbikon belül politikai öngyilkosságról beszélnek és a FAKTOR információi szerint Vona helyét Volner János veheti át. 
A Mandiner pár napja mutatta be azt a felvételt, amelyen Vona Gábor a Jobbik elnöke, muszlim fiatalok előtt, törökül Allahot mondva tett hitet. Most előkerült a felvétel jobb minőségben, egy másik kameraállásból is. Ezen tisztán látszik Vona Gábor, akinek török nyelvű mondatai után, ezen a felvételen már az is hallható, ahogy a tömeg

Szürkefarkas Vona, Szürkefarkas Vona
(törökül: Bozkurt Vona) skandálásba kezd.

Vonát már korábban is kapcsolatba hozták a Szürke Farkasok (törökül Bozkurtlar) nevű szervezettel, ő azonban eddig tagadta, hogy kapcsolatban lenne velük. 

A Mandiner hozzáteszi, a Jobbik elnöke több olyan fotón is látható, amin a szélsőséges, török ultranacionalista szervezet jelét mutatja, azaz kézfejével egy farkast ábrázol.
Facebook
A szervezetet Alparslan Türkes ezredes alapította az 1960-as években. Egy fotón a Vona Gábor mellett állók Alparslan Türkes feliratú sálat tartanak. 
A szervezetet gyakran nevezik a nacionalista MHP párt paramilitáris szárnyának. A Szürke Farkasok a kurdok, az örmények, valamint baloldali személyek elleni merényleteikkel híresültek el a hetvenes években, polgárháborús állapotokat és katonai puccsot provokálva.

Volner válthatja Vonát? 

A FAKTOR információi szerint többen máris megfogalmazták, hogy Vonát a lehető leghamarabb félre kell állítani. A helyén, legalábbis a párt országos listáján Volner Jánost szeretnék látni, mert szerintük a Magyar Gárda volt kiképzőtisztje és főparancsnok-helyettese sosem vetemedne olyasfajta árulásra, hogy a muszlimok és Allah mellett kötelezze el magát. 

A Századvég szerint is vezetőt válthat a Jobbik

Vona Gábor, a Jobbik elnöke számára olyan "ütést" jelentenek saját, iszlámot tömjénező kijelentései, amelynek nyomán lehetséges, hogy még a választási kampányban vezetőt vált a Jobbik - jelentette ki a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában. Lánczi Tamás felidézte, hogy az elmúlt napokban Vona Gábor három olyan kijelentése is nyilvánosságra került, amely szerint az emberiség utolsó reménysége az iszlám, illetve hitet tett Allah mellett. Ez azt is jelentheti, hogy a Jobbik elnöke szívesen látná a muszlimokat, az iszlám térnyerését Magyarországon, miközben a magyar lakosság 80-90 százaléka elutasítja az iszlám világból történő bevándorlást - tette hozzá. A politológus szerint könnyen lehet, hogy a kijelentéseket a Jobbikon belülről szivárogtatták ki, azért hogy "leszedjék" Vona Gábort. Ugyanis, az egyre csökkenő támogatottság miatt a párton belül is sokan elégedetlenek a pártelnökkel. Mindez pedig Vona Gábor politikájának a kudarcát mutatja és az országgyűlési választás után pártszakadás várható - mondta Lánczi Tamás.

 Mandiner - FAKTOR - MTI - M1
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ