Cover
Belföld
Tegnapi történelem: Soros György tevékenysége csak a pénzről szól
2018-01-2919:19
tegnapi történelem, soros györgy, nagy ervin, migráció, rendszerváltás
Soros György a saját tevékenységében nem hisz, ő ezt álcaként használja – jelentette ki Nagy Ervin filozófus az ECHO TV Tegnapi történelem című műsorának hétfői adásában, amely egyebek között arra a kérdésre kereste a választ: milyen erők és mozgatórugók állnak az aljas Soros-terv mögött? 
Nagy Ervin filozófus leszögezte, hogy nem szeretne összeesküvés-elméleteket gyártani, de úgy látja Soros György elmélete a világról nagyon jól eladható, nagyon jól bele lehet csomagolni egy olyan „csomagolópapírba”, hogy mégiscsak demokráciáról, az emberi jogokról van szó, de valójában a pénz mozgásáról szól az egész. 
Már az athéni demokrácia is ezt csinálta, vagyis a demokrácia nevében gyakorlatilag hódított és területeket szerzett meg. Periklésznek ott van a halotti beszéde, ami a demokráciáról szól, de közben a történészek jól tudják, hogy ez mind-mind a pénzről, a haszonszerzésről szólt
– állítja Nagy Ervin, aki szerint Soros György személyét nem lehet úgy tekinteni, mint akinek nagy humanitárius céljai lennének, hanem ő ezt csupán álcaként használja.

A filozófus úgy látja, van realitása Csurka István azon elméletének is, amit az író még Dr. Utólag Visszaemlékezése című írásában fogalmazott meg, miszerint „Soros azért érkezett ide 1985-ben, azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, hogy a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással és személycserékkel, hogy az a réteg – nyilvánvalóan benne azzal a zsidó párt-munkásőr funkcionárius és gazdasági vezető állománnyal, amely Sorost és a Bilderberg-csoportot elsősorban érdekelte – békés úton tarthassa meg a pénzét, a hatalmát, a pozícióit.”

Nagy Ervin szerint, abban az időben Sorosnak, mint üzletembernek az volt az érdeke, hogy az akkori átmenet békés legyen, hogy a privatizációk által teremtődjön egy tőkésosztály az utódpárt részéről, akiket megbízhatónak tartottak. Hozzátette: a rendszerváltozáskor két lehetőség volt, vagy behozni a Soros György által megbízhatónak tartott külföldi tőkét, vagy pedig – mivel az SZDSZ összeborult az utódpárttal – lehetett azt mondani, hogy az átmenet békés, gazdaságilag hasznos, s ma már tudjuk, hogy a privatizáció a nagytőkének, a nemzetközi tőkének hasznos volt.

A teljes adás
IDE KATTINTVA megtekinthető.

ECHO TV - A nemzet hangja - Tegnapi történelem
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ