Cover
Belföld
Molnár Zsolt: Soros is az összellenzéki összefogást hiányolja
2018-01-2920:38
Ha egyetlen baloldali kihívója lenne Orbán Viktor miniszterelnöknek, az is kevés lenne a győzelemhez - ismerte el a Napi aktuálisban Molnár Zsolt. Az MSZP elnökségi tagja arról is beszélt, hogy szükség van a határkerítésre, mert nem lehet Európába korlátlanul betelepíteni más kultúrájú embereket. A politikus elmondta: Soros György téved, amikor arról beszél, hogy az MSZP-ben a Fidesz által megvásárolt politikusok tevékenykednek.

Helytelenül fordították le Soros György davosi szavait – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában annak kapcsán, hogy a milliárdos üzletember azt vélelmezte: megvásárolhatott Fidesz politikusokat, illetve, hogy több pártban kémjei is vannak. 

Az ellenzéki politikus szerint sem a Demokratikus Koalícióban, sem pedig a kispártokban nincsenek ügynökök. Arra a felvetésre, hogy a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc sem védte meg a szocialista pártot Molnár Zsolt kijelentette: teljesen biztos benne, hogy egyik szocialista politikus sem kapott pénzt a Fidesztől. 
Soros Györgyhöz hasonlóan a MSZP politikusa is nagy hibának tartja, hogy nem sikerült a teljeskörű ellenzéki összefogás. Szerinte a Jobbikon kívül össze kellett volna fognia a teljes ellenzéknek, az összes baloldali és balliberális pártnak. 
Ebben az egyben igaza van Soros Györgynek, ez hiba, hogy elmaradt, csak az oka, az kevéssé az, amit ő vélelmez, sokkal inkább az az oka, hogy párbeszéd-képtelenné vált a demokratikus ellenzék
– közölte Molnár Zsolt. 

A politikus szerint Bárándy Gergely szocialista képviselő is azért nem kíván indulni az országgyűlési választáson, mert az ellenzéki összefogás hiányát, nem pedig az MSZP-t tartja vállalhatatlannak. 
Szétaprózódni a baloldalnak mindenféle listákon? Hát Orbán Viktornak, ha egy kihívója lenne, még az is nagy feladat lenne, hogy úgy legyőzzük. Ha öt-hat miniszterelnök-jelölt van a baloldalon, akkor én is felteszem a kérdést: hogyan fogunk győzni?
– hangoztatta Molnár, aki szerint ennek ellenére pártja még nem adta fel, hogy megnyeri a választásokat. Hozzátette: nagyon bíznak benne, hogyha a 24. órában is, de mindenki belátja, hogy a Jobbikon kívül, az összes többi pártnak együtt kellene indulnia.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke kérdésre válaszolva kijelentette: szó sincs arról, hogy pártja le akarná bontani a határkerítést.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető 

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ