Cover
Belföld
Hegedűs Zoltán: Nem Németh László atya vitte a politikát a templomba
2018-01-2912:31
hegedűs, zoltán, nlmeth, lászló, polgármester, politika, templom
Hódmezővásárhely fideszes alpolgármestere szerint nem Németh László atya vitte a politikát a templomba, hanem Márki-Zay Péter független polgármester-jelölt. 
A Magyar Hírlap hétfői számában olvasható interjúban Hegedűs Zoltán, aki Hódmezővásárhely Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltje, elmondta, politikai ellenfele, Márki-Zay Péter bemutatkozó sajtótájékoztatóját is a templom előtt tartotta, és minden megszólalásában elmondja, hogy ő az egyházköz­ség világi vezetője, a szórólapjain is a templommal kampányol. "Az egyházközösséget ő vonta bele a politikai kampányba, Né­meth László atya megszólalása válasz volt minderre" - hangsúlyozta.
Az ügyet fejtegető kérdésre elmondta azt is, úgy látja, nem történt más, mint egy katolikus plébános a gyülekezetét is érintő kérdésben elmondta véleményét a híveknek. "A rendkívülit abban a reakcióban látom, ahogyan ezt a sajtó és a baloldali politika kezelte" - mondta, hozzáfűzve: nem ez az első alkalom, hogy azok próbálják korlátozni a nekik nem tetsző véleményeket, akik mindeközben diktatúrát kiáltanak.
A város ügyeiről szólva Hegedűs Zoltán azt mondta, a legfontosabb, hogy a fiatalok számára munkalehetőséget adjanak, és olyan életkörülményeket biztosítsanak, amelyekben családot tudnak tervezni. Ezért felújítják a bölcsődéket, az óvodákat, az általános és a középiskolákat, az orvosi rendelőket, fejlesztik a kórházat. Az elmúlt tíz évben mintegy hétmil­liárd forintot költöttek a sportinfrastruktúra modernizálására, és több milliárdot fordítottak a kulturális létesítményeink megújítására. Mindez azonban csak akkor működik, ha vannak munkahelyek, ezért támogatást kapnak a helyi vállalkozások, és a Modern Városok Program keretében mintegy hárommilliárd forintért fejlesztik az ipari parkot - tette hozzá.
Háromezer munkanélküli volt Vásárhelyen 2010-ben, ma pedig hatszáz álláskereső van, miközben a munkaügyi központ hétszáz üres álláshelyet tart nyilván - közölte Hegedűs Zoltán. Az időközi választásokra kitérve a jelölt elmondta, számára nem az áprilisi választások főpróbája vagy az ellenzéki összefogás erőpróbája, hanem otthona jövője miatt fontos február huszonötödike. "Nem a százalékok és a politikai lózungok érdekelnek, hanem az, hogy mi lesz Vásárhellyel a következő években. A kérdés, hogy van-e arra két-három vagy több felesleges évünk, hogy a fejlődés helyett politikai cirkuszokkal, vitákkal és balhéval legyünk elfoglalva. Szerintem nincs" - mondta a kormánypárti jelölt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ