Cover
Belföld
Geert Wilders: Meg kell állítani az európai „szuperállam” létrehozását
2018-01-2916:20
Wilders
Élesen elítélte az iszlám folyamatos térnyerését, ugyanakkor kiállt az európai nemzetállamok megerősödésének szükségessége mellett Gert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője az ECHO TV Napi aktuális című műsorának adott exkluzív interjúban. A politikus ismételten úgy vélekedett, hogy a tavalyi év embere Orbán Viktor miniszterelnök egyrészt azért, mert sikerült gátat szabnia a bevándorlásnak, másrészt pedig azért, mert nem hajlik meg az Európai Unió, az Európai Bizottság vezetői előtt. 
Gert Wilders felhívta rá a figyelmet, hogy a határkerítés felépítése miatt ismételten köszönetet kellene mondani Magyarországnak, nem pedig az olyan – általa őrültnek nevezett – politikusokra kellene hallgatni, mint Martin Schulz, vagy éppen Frans Timmermans. 
Ők arra fordítják az energiájukat, hogy Lengyelországot és Magyarországot bíróság elé rángassák, mert nem akarnak részt venni a kvótarendszerben, nem akarnak több bevándorlót befogadni, amit én személy szerint nagyon is támogatok. A visegrádi országok és Magyarország nagyon fontos dolgot tesznek: éppen kiegyensúlyozzák a német és a francia nyomásgyakorlást
– jelentette ki a holland politikus. 

A pártelnök rendkívül pozitívan nyilatkozott arról, hogy a magyar kormány nemzeti konzultáció formájában kikérte az emberek véleményét, majd ennek fényében Orbán Viktor nemet mondott az Európai Bizottságnak a kötelező betelepítési kvóták ügyében, vagyis a magyar miniszterelnök kiállt az emberek döntése mellett. A radikális politikus egyebek között ezért is tartja Orbán Viktort a tavalyi év emberének. 

Gert Wilders az ECHO TV-nek adott interjúban kijelentette, hogy ő hisz a nemzetállamokban, valamint abban is, hogy valódi demokrácia kizárólag a nemzetállamokban fejlődik a helyes irányba. Meglátása szerint mindenképpen meg kell állítani azt az elképzelést, hogy egy európai „szuperállam” jöjjön létre.
Az Európai Unió pontos politikai célja az, megszabaduljon a nemzetállamoktól. Sajnos a múltban hibát követtünk el, amikor átruháztunk Brüsszelre több állami jogkört. Pénzügyi, költségvetési, gazdasági területen, de a bevándorlási kérdésekben is átadtuk a döntés jogát az EU-nak. Hollandiában a parlamenti törvények felét azért kell meghozni, mert a brüsszeli döntéseket kell jóváhagyni. Tehát, igen, hitem szerint az EU célja, hogy eltűnjenek a nemzetállamok
– fejtette ki az euroszkeptikus politikus, aki szerint az európai nemzetállamok csak úgy erősödhetnek meg újra, ha elhagyják az Európai Uniót.

Wilders úgy látja, jelenleg súlyos fenyegetést jelent az iszlám Európára. Szerinte Európának határozottabb bevándorlási törvényekre van szüksége, mert az iszlám az egy olyan ideológia, amely nem akar sem együttélni, sem együttműködni, nem akar asszimilálódni, sem pedig integrálódni, hanem uralkodni akar.
 
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ