Cover
Belföld
Nézőpont: Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor a legnépszerűtlenebb
2018-01-2809:21
A Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékos, míg a Jobbik vezetője 30 százalékos mutatóval ma Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékos mutatóval a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök – ez derül ki a Nézőpont Intézet 2018. január 15. és 18. között, 1000 fő megkérdezésével készült, országosan reprezentatív felméréséből.
Gyurcsány Ferencről ugyan a baloldaliak 78 százaléka mondta azt, hogy szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, de minden más párt szavazói és még a rejtőzködők is berzenkednek tőle, ennek köszönhető rossz helyezése. Hasonló a helyzete Vona Gábornak, akit a felmérések szerint visszaszorulóban lévő Jobbik-tábor 91 százaléka kedvel, a többi párt támogatóinak azonban közel 80 százaléka elutasít. Beszédes, hogy Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort jelenleg a magyarok több mint fele nem szeretné „fontos pozícióban” látni.
Ezzel szemben egyedül a lista élén álló Orbán Viktor Fidesz-elnök tudta elnyerni a magyarok több mint felének (54 százalék) bizalmát. A legkevésbé elutasított pártelnök Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de alacsonyabb mutatóinak hátterében az is lehet, hogy ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő miniszterelnökétől.

Nézőpont Intézet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ