Cover
Belföld
Deutsch Tamás szerint Soros György össze-vissza beszél
2018-01-2817:40
echo-mérleg, Deutsch Tamás, stop soros, Davos
Az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt igazi maffiaállam Magyarországon - jelentette ki Deutsch Tamás Echo-mérleg című műsorunkban. A fideszes európai parlamenti képviselő arra reagált, hogy Soros György az egykori SZDSZ-es politikus Magyar Bálint szavait idézte Davosban, amikor a magyar kormányt kritizálta. A politikus szerint Soros az időskori demencia tüneteit is felmutató mondandójában a magyar ellenzék vezetőjeként tartotta meg kampányindító beszédét.
Deutsch Tamás szerint Soros György össze-vissza beszél. A tőzsdespekuláns a davosi Világgazdasági Fórumon Magyar Bálinttól kölcsönvette a "maffiaállam" kifejezést, ami a politikus szerint azért "rettentően mókás, mivel az a Magyar Bálint próbál most társadalomtudósi munkásságot kialakítani magának, aki miniszterként mindent megtett annak érdekében, hogy az úgynevezett PPP-konstrukciók keretében eszelős pazarlás, közpénz lopás formájában óriási terheket hagyjon az utódaira."

A Magyar Nemzet információi szerint a Fidesz brüsszeli képviselői megszavazták, hogy a civil szervezetekkel együtt kell munkálkodni a menekültek érdekében. Erre a hírre az EP képviselő úgy reagált, hogy a "Magyar Nemzet a gazdájának, Simicska Lajosnak akar megfelelni." Elmondta, hogy a fideszes képviselők minden "migránssimogató'" intézkedést elutasítanak szemben a DK-s, MSZP-s, LMP-s képviselőkkel, akik mindent megszavaznak, ami a felső korlát nélküli betelepítési kvótáról szól. Az előterjesztésről elmondta, hogy "totálisan jelentéktelen" előterjesztésről van szó (témájában nem), ami a nők elleni erőszakról szól. Az előterjesztésben pedig az szerepelt, hogy ezekben az ügyekben nemcsak az államoknak van felelősségük, hanem a polgári közösségeknek is.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ