Cover
Belföld
A Fidesz szerint elfogadhatatlan az ENSZ migránscsomagja
2018-01-2812:19
ensz, migráns, fidesz
A Fidesz és a KDNP elutasítja az ENSZ migránscsomagját - jelentette ki Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Puskás Imre kiemelte: ha az ENSZ elfogadja ezt a migránscsomagot, akkor az azt jelentené, hogy a migráció zöld utat kap világszerte, és a nemzetközi jogon át ráerőltetnék az országokra ezeket a migránsbarát javaslatokat.
A javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni - jegyezte meg a szóvivő, aki felidézte ezek közül az évi egymillió migráns behozatalát, a családegyesítés segítését, azt, hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, hogy adjanak segélyt a migránsokat, és szüntessék meg a nemzeti határok védelmét. Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, és azt javasolják a kormánynak, ha napirendre veszi a témát, tartsa szem előtt, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját - közölte Puskás Imre. A szóvivő felidézte az ENSZ főtitkárának nyilatkozatát, amelyben António Guterres szorgalmazza, hogy nyissák meg az országok határaikat, használják ki a bevándorlás előnyeit. Szerinte a migráció egyértelműen pozitív, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat.
A Fidesz és a KDNP ennek ugyanakkor az ellenkezőjét látja - szögezte le. Kitért arra is, hogy az ENSZ főtitkára szerint káros, ha a hatóságok akadályt gördítenek a migráció elé, és olyan ambiciózus tervet kell elfogadniuk az ENSZ tagállamoknak, amely segítené a migránsok betelepítését.
 Ez elfogadhatatlan - jelentette ki, hozzátéve: ez azt jelentené, hogy a migrációt világszinten is tovább fokozzák, a gazdasági bevándorlást legalizálnák, kiiktatnák a határvédelmet és a hatósági ellenőrzéseket. A migránsok betelepítéséről pedig világméretű egyezmény születne - mutatott rá. Kérdésre a szóvivő azt mondta: egyetlen migránst sem engedtek be Magyarországra és ezt a jövőben sem teszik. Hozzátette: bíznak benne, hogy ennek a politikának a folytatására április 8-án felhatalmazást kapnak majd. Azok, akik ugyanakkor védelemre szorulnak - ahogy korábban, úgy a jövőben is - megkapják majd ezt Magyarországon - tette hozzá.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ