Cover
Belföld
Szabadulna a Jobbik Vonától?
2018-01-2715:13
jobbik, vona gábor, iszlám, Allah, volner jános, Nézőpont Intézet
A FAKTOR információi szerint a Jobbik tagságát is kínos helyzetbe hozta Vona Gábor. A párttagok közül sokan nem ismerték a Jobbik elnökének Allahot és az iszlámot éltető, videóra rögzített politikai nyilatkozatait. Szerintük Vona politikai öngyilkosságot követett el, ezért le kell váltani. Helyére Volner János kerülhet. 
A FAKTOR információi szerint többen máris megfogalmazták, hogy Vonát a lehető leghamarabb félre kell állítani. A helyén, legalábbis a párt országos listáján Volner Jánost szeretnék látni, mert szerintük a Magyar Gárda volt kiképzőtisztje és főparancsnok-helyettese sosem vetemedne olyasfajta árulásra, hogy a muszlimok és Allah mellett kötelezze el magát. 
 
Sokan hinni sem akartak a fülüknek, csak a felvételek többszöri lejátszása győzte meg őket arról, hogy a pártelnök valóban a muszlim hitet, a politikai iszlámot sőt magát Allahot élteti. Nem egyszer, nem kétszer, hanem sorozatos politikai hitvallásként. 
Szégyelljük magunkat helyette is!
- reagáltak a videókban elhangzottakra a párt ma még névtelenséget kérő vezetői és szimpatizánsai.
Gábor úgy látszik még az Egri csillagokat sem olvasta, Dobó István és Gárdonyi Géza foroghat a sírjában.
Érthetetlen számukra, hogy miért kötelezte el magát Vona Gábor keresztény létére a saját vallásával szemben lenéző, sőt azt erőszakkal kiszorítani akaró nézetek mellett. Méghozzá nemcsak pártja, de az egész emberiség, sőt még a saját maga számára személyesen is utolsó reményként(!) jelölte meg a politikai iszlámot - írta a FAKTOR.

A Jobbikon belül még kritikusabb hangok szólaltak meg az ügy kapcsán. A pártagok szerint Vona Allah és a muszlim vallás melletti elköteleződésével lényegében rátámadt a Jobbikra. Ezért a lehető leghamarabb félre kell állítani. A párt egyre csökkenő esélyeit ugyanis tovább rombolja a szimpatizánsokat végleg összezavaró iszlamista kijelentésekkel. Nem indulhat a párt egy olyan országos listával a választásokon, amelyet Vona vezet. Volner Jánost ma már sokkal hitelesebbnek tartják.

Ráadásul a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok a Jobbik további zsugorodásáról szólnak. A párt az utóbbi időszakban elvesztette támogatóinak csaknem a felét. Az év végi mélypontjához képest is tovább gyengült januárban a Jobbik: a pártra a biztos szavazók körében mindössze 13 százalék voksolna. Ez azt jelenti, hogy a 2014-es listás választási eredményhez (20,7 százalék) képest tízből közel négy biztos szavazót vesztett Vona Gábor pártja – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából

„Ha az iszlám elbukik, a fény teljesen kialszik”

Újabb bizonyíték került elő a Jobbik elnökének iszlám-rajongásáról, melyet a hirado.hu tett közzé.

Vona Gábor „Született augusztus 20-án” című könyvében fejtette ki, hogy szerinte az „iszlám a fény”. Így fogalmaz: 
(…) ma az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt. Sikere vagy kudarca nem az iszlám és Amerika/Izrael viszonylatában, hanem az emberiség szempontjából lényeges számomra. Amennyiben az iszlám elbukik, a fény szinte teljesen kialszik, és a globalizmus sötétsége előtt már nem marad érdemi ellenfél. Akkor tényleg véget ér a történelem. És nem lesz happy end…

A Századvég szerint is vezetőt válthat a Jobbik

Vona Gábor, a Jobbik elnöke számára olyan "ütést" jelentenek saját, iszlámot tömjénező kijelentései, amelynek nyomán lehetséges, hogy még a választási kampányban vezetőt vált a Jobbik - jelentette ki a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában. Lánczi Tamás felidézte, hogy az elmúlt napokban Vona Gábor három olyan kijelentése is nyilvánosságra került, amely szerint az emberiség utolsó reménysége az iszlám, illetve hitet tett Allah mellett. Ez azt is jelentheti, hogy a Jobbik elnöke szívesen látná a muszlimokat, az iszlám térnyerését Magyarországon, miközben a magyar lakosság 80-90 százaléka elutasítja az iszlám világból történő bevándorlást - tette hozzá.
   
A politológus szerint könnyen lehet, hogy a kijelentéseket a Jobbikon belülről szivárogtatták ki, azért hogy "leszedjék" Vona Gábort. Ugyanis, az egyre csökkenő támogatottság miatt a párton belül is sokan elégedetlenek a pártelnökkel. Mindez pedig Vona Gábor politikájának a kudarcát mutatja és az országgyűlési választás után pártszakadás várható - mondta Lánczi Tamás.

A napokban került nyilvánosságra több felvétel is, az egyiken Vona Gábor a Jobbik elnöke török nyelven tett hitet Allah mellett, a másikon pedig az iszlámot fénysugárként méltatta. A mandiner.hu birtokába jutott videón azt is mondta: lassan több török barátja van, mint magyar. Vona Gábor a Facebookon kezdett magyarázkodásba, amibe teljesen belezavarodott és hiába hívta segítségül a Google fordítóját, az is csak őt cáfolta. Törölte eredeti bejegyzését, majd az erre rámutató kommenteket is.

Az előzményekről ITT olvashat.

FAKTOR - hirado.hu - M1
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ