Cover
Belföld
Civil kör: Reneszánszát éli a magyar filmgyártás
2018-01-2721:47
Civil kör, Pesty László, Trombitás Kristóf, Kőházi FankaDeli Ferenc, Andy Vajna, magyar film, Oscar-díj
Az, hogy idén zsinórban harmadszor jelöltek magyar filmet Oscar-díjra, frappáns válasz a kritikusoknak. A szkeptikus fanyalgóknak, akik pár éve azt mondták: meghalt a magyar filmgyártás – mondta Pesty László az ECHO TV Civil kör című műsorában. 
A filmrendező hozzátette, az első években tényleg kevés film született, mert Andy Vajnának rendet kellett tennie a magyar filmgyártásban.

Trombitás Kristóf szerint ma olyan reneszánszát éli a magyar filmgyártás, amire jó ideje nem volt példa. A blogger szerint az új rendszerben meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, de ennek köszönhetően újra van mondanivalója a magyar filmeknek, míg 2010 előtt erre nemigen volt példa. Úgy látja, most nem csak a moziba járókat érdekli a film, hanem a külföldi kritikusokat is.

Kőházi FankaDeli Ferenc ugyanakkor még nem látja a fényt az alagút végén. Az író szerint a hazai filmgyártásból nagyon hiányzik az, ami Amerikában megvan. A tengerentúlon évente 2-3 olyan film készül, amely megerősíti bennük a hazafiságukat, hovatartozásukat.

Az adás teljes egészében IDE KATTINTVA tekinthető meg. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Civil kör 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ