Cover
Belföld
Vona Gábornak nagyon rosszkor jött az allahos videó - Újabb felvétel került napvilágra, amelyben az iszlámot fénysugárként méltatta
2018-01-2608:17
vona, jobbik
A kampányhoz szorosan tapadó karaktergyilkosságnak nevezte Napi aktuális című műsorunkban Galló Béla politológus, hogy nyilvánosságra került egy felvétel, amelynek tanúsága szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke török nyelven tett hitet Allah mellett. Ugyanakkor a mandiner.hu azt írta: még Vona Gábor is belezavarodott mondatainak megmagyarázásába. Hiába hívta segítségül a Google fordítóját, az is csak őt cáfolja. Törölte eredeti bejegyzését, majd az erre rámutató kommenteket is törölni kezdték . A mandiner.hu birtokába jutott egy újabb felvétel, ahol a Jobbik elnöke az iszlámot fénysugárként méltatta. Hozzátette, lassan több török barátja van, mint magyar. 
A török nyelvben az Allah szó a Korán istenét jelenti, akit megkülönböztetnek más istentől, istenségektől, amelyeket a Tanrı szóval jelölnek. A Jobbik elnöke a Facebook-oldalán most azzal védekezik, hogy ő nem  Allahot dicsőítette, „hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek.” Vona igaza bizonyításául a Google fordítóját hívta segítségül, de még ezzel is hibát vétett, ezért végül törölte az első posztját. Bárki ellenőrizheti ugyanis, hogy a Google Translate szerint a nagy kezdőbetűvel írt „Isten” fordítása törökül a Tanrı. Vona így a Google keresőjében inkább a kisbetűs „isten” kifejezésre keresett rá. 

Galló Béla politológus úgy véli, eddig sem volt túl rózsás helyzetben a Jobbik, bár most még nem lehet megmondani, hogy az ellenzéki párt táborában és a pártban, milyen hatást fognak a történtek kiváltani, ugyanakkor azt nem zárja ki, hogy a következő két hónapban akár pártszakadás is történhet a Jobbikon belül, hiszen nagyon mélyek az ellentétek a pártelnök és a nála radikálisabbak között. 

Az elemző azt prognosztizálja, hogy áprilisig nemcsak Vona Gábor körül, hanem mások körül is pattanhatnak ki, illetve fokozódhatnak majd a botrányok. A politológus szerint alapvetően nem fog megváltozni az a strukturális helyzet, ami a kormány és az ellenzék vonatkozásában, vagy az ellenzéken belül tapasztalható. 

A mandiner.hu újabb videót közölt Vona Gáborról, aki most magyar nyelven fénysugárként méltatta az iszlámot. 

Mi magyarok „egy turáni nép vagyunk, és a testvéreink a turáni nemzetek” – mondja a Jobbik elnöke. Hozzáteszi, hogy minden török a testvére, a türk népekről, az iszlám emberekről ideje lenne példát venni. Vona Gábor azt is elmondta, hogy közösségi oldalán lassan több török barátja van, mint magyar. 

Vona Gábor így vélekedik az iszlámról: 

A globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár .
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ