Cover
Belföld
Sermer Ádám: Az összes demokratikus párt kénytelen összefogni
2018-01-2621:38
A Napi aktuális című műsorunk, vendége volt Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese. Sermer Ádám az együttműködésről és a pártja céljairól beszélt.
Hagyományos értelemben véve nem vagyunk senkinek utódpártja. Mi egy teljesen különálló liberális szerveződés vagyunk – válaszolta Sermer arra a kérdésre, hogy az SZDSZ utódpártjának tartják-e magukat. 

Sokakban azért rossz érzést kelthet, hogy a Szocialista Párt, a Párbeszéddel aztán Önökkel is összeáll, pont választások előtt. 

Az együttműködés a három párt között arra épül, ami a leglényegesebb eleme a 2018-as választásoknak, mégpedig az, hogy a jelenlegi hatályos választási törvények alapján, amennyiben szeretnénk egy demokratikus, nyitott, európai kormányt Magyarországon akkor kénytelenek az együttműködésre valamilyen formában az összes demokratikus elköteleződésű párt. 

Sermer Ádám elmondta nem szoktak fennakadni az őket ért jelzőkön, miszerint egy egyszemélyes mérhetetlen pártnak tartják őket. Számukra az a fontos, hogy a liberális, szabadelvű, európai, nyitott, toleráns, értékeket valaki képviselje a magyar politikában. 

Amit célul kitűzünk, ahhoz tartjuk magunkat. A demokratikus kormányhoz. 

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA elérhető. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ