Cover
Belföld
Puskás Imre: Magyarország is a saját érdekeit kívánja érvényesíteni
2018-01-2621:04
A Fidesz szóvivője, Puskás Imre volt a Napi aktuális című műsorunk vendége. A szóvivő beszélt Orbán Viktor és Andrej Babis közös sajtótájékoztatójáról, valamint arról, hogy Soros György Davosban is Magyarországot támadta.
A V4-ek gazdasági fejlődése egy nagyon fontos tényezője az EU gyarapodásának. Ezért is fontos, hogy egy erős gazdasági együttműködés jöjjön létre a V4-ek között. Erre mondta a miniszterelnök, hogyha ezt sikerül létrehozni akkor valóban létrejön egy erős Közép-Európa, ha nem sikerül megragadni ezt a pillanatot, akkor pedig marad a barátság. Abban bízunk, hogy marad a barátság de létrejön egy nagyon erős együttműködés ezek között az országok között. 

Nemcsak a gazdasági, hanem a migrációt érintő kérdésekben is egyetértenek az országok. A kötelező kvótát rossz és kivitelezhetetlen megoldásnak gondolják. Ezért azt javasolják az Európai Unió többi országának, hogy térjenek le erről az útról. 

Ahol a probléma van, oda kell vinni a segítséget, nem pedig idehozni a problémát az unión belülre. 
Az is egy nagy vita, hogy egy minél integráltabb Európai Unióra van-e szükség vagy erős nemzetállamoknak a nagyon szoros szövetségére. Magyarország egyértelműen amellett áll, hogy akkor lesz az Európai Unió erős, ha nagyon erős nemzetállamok alkotják.

Nem ellentmondás az, hogy egy erős nemzetállam az kizárja azt, hogy együtt működjünk globális célokban. Hanem ellenkezőleg. Meggyőződésünk szerint ez az a helyes út. Érvényesíteni az államoknak a saját érdekeit, Magyarország is a saját érdekeit kívánja érvényesíteni, de ez nem azt jelenti, hogy szembe kell menni egyébként értelmes, hasznos, fontos céloknak. Ilyen nagyon nagyon fontos kihívás nyilván a migráció is.

Soros György azt mondta, hogy a Fidesz valószínűleg megnyeri a választásokat, de azért, mert őt démonizálta az elmúlt hónapokban. Illetve Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, valamint a feltörekvő kis pártokban is kémek vannak, akiket a Fidesz ültetett oda.

Soros György valóban megnyitotta a választási kampányt, hiszen Magyarországról olyan állításokat tett, amelyek az ország szuverenitását sértik. Nyilván ő úgy gondolja, hogy a migráció egy jó folyamat, ide be kell telepíteni embereket, ami évről évre emberek millióit jelentené.

A Fidesz nem vásárolta meg az MSZP politikusait. Számos ellenzéki pártnak a magatartásán látják, hogy valóban olyan módon ténykednek, ami kiszolgálja ezt a Soros-tervet. Róluk inkább feltételezhető, hogy Soros György zsebében lehetnek - tette hozzá Puskás Imre.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA elérhető.

Soros György davosi beszéde magyar nyelvű felirattal.

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális


A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ