Cover
Belföld
Hadházy hazudott a nyugdíjasok ügyében
2018-01-2612:57
Hadházy, LMP
Olyan hazug kijelentésekkel illette Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a nyugdíjasokért létrehozott közérdekű nyugdíjas szövetkezeti rendszert, amely még egy kampány időszakban sem megengedett - így reagált a DiákÉSZ elnöke az az ellenzéki politikus vádjaira. Hadházy szerint a nyugdíjasok foglalkoztatását lehetővé tevő törvényi szabályozás Kósa Lajos miniszter és a DiákÉSZ elnökének háttér paktuma miatt született. 
Ukrán nyugdíjasokkal akarja elárasztani a magyar munkaerő piacot a DiákÉSZ elnöke - véli Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke szerint az idős korúak munkavállalását segítő jogszabály egyenesen Fiák István, a DiákÉSZ elnökének érdekében született. 
 
Kósa Lajos egy olyan törvényt terjesztett be a parlament elé, amelyik Fiák István üzleti köreinek kifejezetten kedvező volt. Ez a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását célozta, és ezután is Kósa Lajos az eladó, Fiák Istvánnal közösen propagálta a nyugdíjas szövetkezeteket – állította Hadházy. 
 
A DiákÉSZ csütörtökön közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy a hazánkban élő 2,7 millió érintett nyugdíjas nevében felhívják azon politikai szereplők figyelmét, akik az Országgyűlésben nem szavazták meg a közérdekű nyugdíjas szövetkezetekről szóló törvényt, hogy legalább azok működését, létét ne támadják. A szervezet elnöke az ECHO TV Híradójának azt mondta, a diákok után egyesek most a nyugdíjasokat használják fel saját kampánycéljaikra, ami elfogadhatatlan. Hadházy Ákos pedig valótlanságokat állít. 
 
Fiák István televíziónak cáfolta, hogy bármelyik nyugdíjas szövetkezetnek tagja lenne. Felhívta rá a figyelmet, hogy szervezete csak szakmai segítséget nyújt a nyugdíjas szövetkezetek hálózatának felépítésében, amelyek így ráadásul konkurenciái lesznek a diákszövetkezeteknek. 
 
Az idősek szövetkezeti foglalkoztatási formája rendkívül népszerű lettek az elmúlt félévben. A nyugdíjasok örülnek ennek a foglalkoztatási formának, mert rugalmas, biztonságos, és csak a 15 százalék személyijövedelem-adót vonjak le a bérükből. 
 
Máig országszerte 94 nyugdíjas szövetkezet került bejegyzésre. A hálózat a tervek szerint rövid időn belül akár százezer aktív nyugdíjas munkavállalását, foglalkoztatását segítheti. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ