Cover
Belföld
Bárándy Gergely nem indul a választáson, lemond MSZP-s párttisztségéről
2018-01-2608:48
Bárándy Gergely szocialista politikus pénteken közleményben tudatta, nem kíván indulni az országgyűlési választáson, és lemond párttisztségéről is. 
A közlemény szerint Bárándy Gergely - aki jelenleg a párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottságának elnöke - már jelezte a pártelnöknek szándékát. Sem az MSZP, sem más párt színeiben, sem pedig függetlenként nem kíván indulni a választásokon. A parlamenti ciklus végéig az MSZP frakciójában folytatja a munkát, de  - mint írta - "a jelenlegi viszonyok között, országgyűlési képviselőként, számomra vállalhatatlanná vált a folytatás".  
    
Hozzátette, visszatér a civil szakmájához, vagyis ügyvédként dolgozik tovább, így több ideje lesz a tudományos munkájára is. 
   
"Ez nem feladást jelent, nem jelenti azt, hogy a jövőben ne vállalnék majd közéleti szerepet, s hogy ne keresném továbbra is aktívan annak a módját, hogy egy egységes, de legalábbis egységesebb demokratikus ellenzék megteremtésével, miként lehet visszatéríteni Magyarországot a jogállami fejlődés útjára" - fogalmazott a politikus. 
    
Bárándy Gergely a közleményében sok sikert kívánt az MSZP-nek a választásokon való szerepléshez, utána pedig a demokratikus oldal újjászervezéséhez. 
    
"Megtisztelő volt három parlamenti cikluson keresztül képviselőként szolgálni a hazám és a magyar baloldalt, amelynek igenis van helye, szerepe és jövője. A múltat nem megtagadva, de meghaladva és hátrahagyva" - írta. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ