Cover
Belföld
Újabb LMP-sek buktak le
2018-01-2420:00
LMP, jobbik, Simicska Lajos
Az LMP több kulcsfigurája is ott volt azon a titkos pénteki megbeszélésen, amelyen - a Ripost információi szerint - a párt finanszírozásáról egyeztettek Simicska Lajos  legfontosabb embereivel. A portál újabb fotókat közölt a Fortuna hajót elhagyó LMP-sekről. A megbeszélésen részt vett többek között a zöldpárt eszmei atyjának tekintett Lányi András filozófus, illetve a korábbi LMP-s főpolgármester-jelölt Csárdi Antal is.
Hétfőn a Ripost még csak a két pártvezetőről jelentetett meg magyarázkodásra okot adó felvételeket. Másnap azonban bővült a kör és felfedték, hogy a Magyar Nemzet Szalon egy gazdasági pódium-beszélgetése után szintén a Fortuna nevű hajóról távozott Schlecht Csaba a Magyar Nemzet főszerkesztője és Faragó Csaba, Simicska Lajos legfőbb bizalmasa. 

Az oligarcha később közleményben tagadta az LMP feletti befolyásszerzést. Csakhogy azóta tovább bővült a kör. Az újabb felvételek tanúsága szerint  ugyanis a találkozón ott voltak az LMP fontosabb háttéremberei. Így a korábbi pártelnök Schiffer András, a párt eszmei atyjának tekintett Lányi András, és Csárdi Antal, az LMP korábbi főpolgármester-jelöltje is. 

Lányi, hívásunkra kinyomta a telefont. Csárdi pedig annyit mondott: valóban ott volt a hajón, de a titkos pártközi egyeztetést tagadta. Azt is közölte, hogy Hadházy nem puccsista. "Pontosan tudom, hogy sem felhatalmazása, sem mandátuma nincs arra vonatkozóan, hogy ilyen tárgyalásokat folytasson és meggyőződésem, hogy nem is folytatott ilyen tárgyalásokat" - tette hozzá.

Az LMP társelnöke a keddi sajtótájékoztatójához hasonlóan újra csak azt ismételgette, hogy az újságírók azért támadják őt, mert lebuktatta a miniszterelnök vejét, aki csalt a közbeszerzéseken. A DK-t nem érdekli, hogy az egyes ellenzéki pártok kikkel és milyen szövetséget kötnek. A Gyurcsány-párt csak az MSZP-vel létrejött egyéni helyekről szóló megállapodást tartja szem előtt. 

A szocialistákat is csak a megszerezhető képviselői helyek érdeklik. Kunhalmi Ágnes azt üzente a balliberális oldalnak, hogy akik ma egyedül próbálnak meg szembefordulni a kormánypártokkal, azok azt sugallják a választóknak, nem érdemes rájuk szavazni.

ECHO TV - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ