Cover
Belföld
Kész az LMP–Simicska-paktum?
2018-01-2412:08
Nem­csak Had­házy Ákos, de a leg­több LMP-s kulcsfi­gura is ott volt azon a gon­do­san tit­kolt, késő éj­sza­kába nyúló egyez­ke­dé­sen, ami napok óta láz­ban tartja a magyar mé­diát. Lé­nye­gé­ben el­ad­ták, Si­micska gyám­sága alá he­lyez­ték az LMP-t - közölte a Ripost.

Nem foglalkozom pártok felvásárlásával - ezzel a tőmondattal igyekezett cáfolni Simicska Lajos, hogy rátette a kezét a Jobbik után az LMP-re is. Az oligarcha egyúttal hazaárulónak és tolvajnak nevezte a fideszeseket a cégbirodalmához tartozó Magyar Nemzet Online-on keresztül.

Ugyanakkor szerdán is újabb fotókat közölt a Ripost arról a múlt pénteki titkos találkozóról, ahonnét késő este egymás után távozott Hadházy Ákos az LMP társelnöke és Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A portál közlése szerint a képek azt bizonyítják, hogy Hadházy nem volt egyedül. A konspiratív módszerekkel megszervezett találkozón ott voltak az LMP legfontosabb „háttéremberei”, a korábbi pártelnök Schiffer András és a párt eszmei atyjának tekintett Lányi András is. Ott volt a pártvezetőségből még a párt korábbi főpolgármester-jelöltje és szóvivője Csárdi Antal. A sürgős teendők megbeszélése végett magukkal vitték az LMP egyéb médiavezetőit is.

A Simicska-kör két főembere is részt vett a Jobbik-LMP szövetség nyélbeütésén a Fortuna nevű étteremhajón. Egyikük Schlecht Csaba, a Magyar Nemzet nemrég kinevezett főszerkesztője, a másik pedig Faragó Csaba, Simicska Lajos legfőbb bizalmasa, aki korábban az ÁPV Zrt-t, majd pedig a Magyar Villamos Műveket irányította. 

Az ECHO TV kereste az LMP alapítóját Schiffer Andrást, hogy megtudjuk tőle, miről volt szó a pénteki találkozón, de a liberális zöldpárt volt elnöke nem kívánt nyilatkozni. 
Április 8-án éjfélig semmilyen pártpolitikai jellegű nyilatkozatot sem neked, sem más sajtómunkásnak nem kívánok tenni. Szerintem elég világos voltam
– közölte Schiffer.

A Ripost értesülése szerint viszont Simicska legfontosabb vezérkari emberei megegyeztek a részletekben, hogy mekkora mértékben, mennyivel támogatja majd az oligarcha a pártot a behódolásért cserébe. Az oldal azt írja: Faragó Csaba Simicska-pénztáros, valamint a kétes hírű üzletemberből médiamogullá átvedlett Schlecht Csaba diktálta az LMP-Simicska paktum részleteit.

Az ECHO TV Híradójának érdeklődésére kedden a Jobbik oktatási politikusa azt állította: nem hallott a készülődő Jobbik–LMP-paktumról. Dúró Dóra közölte: csak a szakmai programírásra koncentrál. A politikus arra már nem válaszolt, hogy az LMP által támogatott melegházasság legalizálása szerepel-e a közös tervekben. Képviselőtársa, Z. Kárpát Dániel viszont tartotta magát az ECHO TV-vel szembeni bojkotthoz és nem volt hajlandó a kérdésekre válaszolni.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke hétfőn még emlékezett a pénteki svédasztalos menüre Vona Gábor társaságában, keddre azonban taktikát váltott és a kérdésre kérdéssel válaszolt. 

A Ripost állítása szerint az LMP-ben Hadházy Ákosról egyre többször fogalmazódik meg az a vélemény, hogy Simicskáék küldték a pártba, hogy előkészítsen egy hatalomátvételt. Ezt sugallja az a korábban az atlatszo.hu-nak adott nyilatkozata is, amelyben azt mondta: „sokakkal ellentétben már becsüli Simicskát. Hosszú távon építkezett, valamit vissza is adott a rendszerének, nemcsak elvett”. A zöld pártban ezért puccsnak minősítik a Jobbikkal formálódó titkos politikai összebútorozást.
Az LMP is azon pártok közé tartozik, amelyek korábbi elveiket elhagyják, az LMP is mindenre képes a pénzért és a hatalomért, még arra is, hogy összebútorozzanak Simicskával. Ők is elcsicskásodtak
– reagált a történtekre Puskás Imre, a Fidesz szóvivője.
 
Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője Napi aktuális című műsorunkban úgy vélekedett, rossz politikai üzenete van annak, hogy a Jobbik és az LMP vezetője titokban találkozott, mert azt közvetíti a választók felé, hogy nem magabiztosak a választási győzelemben, hanem megpróbálnak valamiféle titkos paktumot kötni. 
 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó - Ripost
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ