Cover
Belföld
A Menedék vezetője szerint bármely migráns jobb, mint a hazai népesség
2018-01-2406:40
Menedék, Migránsokat Segítő Egyesület, migráció, szél bernadett, illegális bevándorlás, soros györgy
A Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület felügyelőbizottságának elnöke szerint a bevándorlás azért is jó, mert szinte mindenhonnan olyanok érkeznek, akik eleve jobbak, mint a hazai népesség - írta az Origo.

A hírportál Melegh Attila egy 2015-ben az Origónak adott interjújából idézett, amelyben a szociológus arról beszélt, hogy 

Magyarország milyen jól járna, ha befogadná a migránsokat, akik majd gazdasági növekedést hoznak az országnak, és feltöltik a hiányszakmákat, például "orvosok lesznek". 
A cikk szerint Melegh Attila "sötét jövőt jósolt" a befogadást megtagadó Magyarországnak: elfogy a népesség, és a nyugdíjrendszer is összeomlik bevándorlók nélkül. Szerinte az ország és a kormány 

igazán örülhetett volna az akkor éppen 150 ezer fős illegális határátlépő tömegnek, hiszen nagy a verseny az országok között a bevándorlókért. 
A hírportál megjegyezte, hogy a szociológus annak a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesületnek felügyelő bizottsági elnöke, amely színeiben Szél Bernadett, az LMP társelnöke programvezetőként dolgozott, és amelyet Soros György "bevándorláspárti spekuláns" támogat.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ