Cover
Belföld
Vona-Hadházy találkozó: Simicska cáfol
2018-01-2320:15
hadházy ákos, vona gábor, Simicska Lajos, LMP, jobbik
Csicskák lettünk mi is - így panaszkodtak a Simicska-Vona-Hadházy találkozó után az LMP-sek a PestiSrácok.hu-nak. A portál azt is írta, hogy az LMP társelnökét, Hadházy Ákost eddig is sokan puccsistának tartották és azt gondolták róla, hogy a milliárdos oligarcha küldte őt a pártba. A történteket Simicska Lajos saját lapjának, a Magyar Nemzetnek küldött közleményben cáfolta. 
"Nem foglalkozom pártok felvásárlásával" - ezzel a tőmondattal igyekezett cáfolni Simicska Lajos, hogy rátette a kezét a Jobbik után az LMP-re is. Az oligarcha egyúttal hazaárulónak és tolvajnak nevezte a fideszeseket a cégbirodalmához tartozó Magyar Nemzet Online-on keresztül. 
Az ECHO TV híradójának is lettek volna kérdései hozzá, de sem a házánál, sem telefonon nem volt elérhető a milliárdos.

Dúró azt állítja, hogy nem hallott a készülődő Jobbik-LMP paktumról. A Jobbik oktatási politikusa közölte: csak a szakmai programírásra koncentrál, de arra már nem válaszolt, hogy az LMP által támogatott melegházasság legalizálása szerepel-e a közös tervekben. 
Képviselőtársa Z. Kárpát Dániel viszont tartja magát az ECHO TV-vel szembeni bojkotthoz.
Kerestük Schiffer Andrást is, aki szintén részt vett a rendezvényen, de ő április 8-án éjfélig semmilyen pártpolitikai jellegű nyilatkozatot nem ad.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke hétfőn még emlékezett a svédasztalos menüre Vona Gábor társaságában, keddre azonban taktikát váltott és nem válaszolt a kérdésekre. 
A Ripost állítása szerint az LMP-ben Hadházy Ákosról egyre többször fogalmazódik meg az a vélemény: Simicskáék küldték a pártba, hogy előkészítsen egy hatalomátvételt. 
Ezt sugallja az a korábban az atlatszo.hu-nak adott nyilatkozata is, amelyben azt mondta: sokakkal ellentétben már becsüli Simicskát, Hosszú távon építkezett, valamit vissza is adott a rendszerének, nemcsak elvett. A zöld pártban ezért puccsnak minősítik a Jobbikkal formálódó titkos politikai összebútorozást.

ECHO TV - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ