Cover
Belföld
Tuzson Bence: Csak szigorítás jöhet szóba a Stop Sorosnál, a visszakozás nem
2018-01-2320:19
tuzson bence, napi aktuális, stop soros
Az illegális migráció támogatása mindennél veszélyesebb, ami ellen a lehető leghatározottabban fel kell lépni, és a mostani törvénycsomag erre ad lehetőséget -jelentette ki Tuzson Bence a Napi aktuális című műsorunk keddi adásában. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár beszélt arról is, hogy a civil szervezetek titkosszolgálati eszközöket is alkalmaznak, például megpróbálják a kormánypártok fogékony embereit is megkörnyékezni.
A népszavazáson és a legutóbbi nemzeti konzultáción az emberek felszólították a kormányt a fellépésre, így mostanra a kormánynak az erkölcsi felelőssége mellett már politikai felelőssége is van. Tuzson Bence szerint az illegális migráció kérdésére adott válasz hosszú időre meghatározhatja az ország sorsát, "ez nem egy olyan kérdés, amit egy kormány meg tud oldani négy év alatt". Úgy látja, hogy ha ezt most elrontják, akkor 50-100 évre is megváltozhat Magyarország.

Az államtitkár beszélt erről is, hogy a törvény legfontosabb eleme a határok védelme, ezért kell ezeket a migráció érdekében tevékenykedő szervezeteket visszaszorítani. A törvénycsomagban szereplő jogi eszközök minden alkotmányos normának megfelelnek, Tuzson Bence szerint, "ha ezeket nem alkalmaznánk, akkor Magyarországon a demokratikus joggyakorlás sérülne. A Soros-szervezetek tevékenysége során a normál politikai élet medre egy másik irányba terelődne és olyan eszközöket alkalmaznának, amik egy demokráciában elképzelhetnek" - tette hozzá. Ilyen például, hogy megpróbálják a kormánypártok fogékony embereit is megkörnyékezni, de Tuzson Bence reménykedik abban, hogy nincsenek erre fogékony emberek a Fidesz-KDNP-ben.

A törvénycsomag társadalmi vitája még zajlik, de fellazítani, felpuhítani vagy megszüntetni ezt a törvénycsomagot semmiléppen nem szeretnék, de a javaslatok alapján szigorítás elképzelhető - mondta az államtitkár.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ