Cover
Belföld
Tóth István: A választás majd eldönti, hogy jó-e a néppártosodás
2018-01-2320:10
jobbik, néppártosodás, Eger
Megszólaltak azok a jobbikosok, akik elhagyták a párt egri alapszervezetét. Az ECHO TV Híradójának arról beszéltek, hogy azért szakadt ketté a Jobbik Egerben, mert sokan kritizálták a pártvezetést, és ez nekik nem tetszett. Ezért feloszlatta őket, majd új alapszervezetet alapítottak, de a régieket már nem hívták meg oda. 
Már egy héttel ezelőtt is csalódottan beszélt a Jobbikról a párt korábbi egri alelnöke az ECHO TV-nek, mostanra azonban elhagyta Vona Gábor pártját. Telefonon értük utol, azt mondta számított rá, hogy feloszlatják az egri alapszervezetet, mert szerinte ez egy jól átgondolt startégia volt a pártvezetés részéről arra, hogy őket eltávolítsák. Hozzátette: már korábban jelezték Mirkóczki Ádámék felé, hogy ha túlzottan eltérnek a párt megalakuláskori irányelvektől, akkor azt már nem tudják vállalni. Tóth István hangsúlyozta: az április 8-i választás majd eldönti előnyére vált-e a Jobbiknak a néppártosodás.

Az egri alelnök bízik abban, hogy a Jobbik a választások után - ha negatívan sül el a néppártosódás - akkor a jelenlegi elnökség levonja a következtetést, és egy új elnökséggel el tudja képzelni, hogy újra a Jobbikban politizáljon.

Bognár Ignác az egri Jobbik volt elnöke szintén csalódott Vona Gáborban, ennek többször is hangot adott. Az újonnan alakult alapszervezetbe őt már meg se hívták.
Jött egy határozat, hogy az elnökség úgy döntött, hogy az egri alapszervezetet feloszlatják. Akik eddig tagok voltak, egyéni taggá lettek minősítve. Van olyan, aki ezt úgy fogadta, hogy tudomásul vette, van aki úgy fogadta, hogy kilépett és van, akit meghívtak az új szervezetbe.
- mondta Bognár Ignác. 
 
Az egri alapszervezet feloszlatását követően mostanra 14-en léptek ki a Jobbikból. 

ECHO TV - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ