Cover
Belföld
Puskás Imre: Az ellenzék a Soros-terv szolgálatában áll, ezért támadják a Stop Sorost
2018-01-2315:20
fidesz, Puskás Imre, soros terv, stop soros
Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője azt mondta: egyetlen ellenzéki párt sem nyilatkozott úgy, hogy szükség van a törvénycsomagra. Az LMP, a DK, az MSZP és a Jobbik "ugyanazt a nótát fújja": tagadják még azt is, hogy létezik a Soros-terv, vitatják a Stop Soros értelmét, minden másról beszélnek, csak arról nem, hogy elfogadható-e nekik a javasolt törvénycsomag, készek-e megakadályozni a Soros-terv végrehajtását - fogalmazott a politikus. 
Aki nem támogatja a múlt héten bejelentett törvénytervezetet - folytatta Puskás Imre -, az azt mondja, nincs szükség arra, hogy a magyar emberek és hatóságok világosabb képet kapjanak a bevándorlásszervező és -támogató szervezetek működéséről, külföldről kapott támogatásaik 25 százalékával pedig hozzájáruljanak a magyar határvédelem költségeihez. 

A Stop Soros ellenzői nem támogatják azt sem, hogy a magyar hatóságok dönthessenek úgy, hogy a bevándorlást támogatók, pénzelők ne léphessenek be Magyarországra, de legalábbis a határvédelmi övezetbe - tette hozzá. A szóvivő szerint, aki nem támogatja a Stop Sorost, az egyértelműen a Soros-terv szolgálatában áll. A Soros-terv pedig igenis létezik, Soros György dollármilliárdokkal támogatja a terv végrehajtását, a Soros-szervezetek működését és a migránspárti brüsszeli politikusokat - jelentette ki, hozzátéve, hogy Brüsszelben is olyan döntéseket fogalmaztak meg, amelyek a Soros-terv pontjait tartalmazzák. 
Puskás Imre ezek alapján rendkívül nagynak nevezte az áprilisi országgyűlési választás tétjét: míg a nemzeti kormány azt mondja, Stop Soros, addig az ellenzék ezzel szemben a Soros-terv szolgálatában áll. 
A Fidesz szóvivője kérdésre kijelentette: a kormány nem hajlandó végrehajtani a kötelező kvótát, illegális migránsokat befogadni, amiért az Európai Bizottság pert is indított Magyarország ellen. "Nincs ellentmondás abban, amit mondunk, és amit teszünk, az teljesen egyértelmű: elutasítjuk a Soros-tervet és a ránk kényszerített kötelező migránskvótát" - fogalmazott. 

Az ellenzék esetleges választási együttműködését firtató kérdésre azt válaszolta: ugyanaz történik, mint 2014-ben, az ellenzéki oldalon a pénzért és a hatalomért mindent megtesznek, minden korábban vallott elvüket félreteszik. Nagy sebességgel, egyre biztosabban készül a Soros-lista - fogalmazott. Puskás Imre szavai szerint az LMP is azon pártok közé tartozik, amelyek korábbi elveiket elhagyják, az LMP is mindenre képes a pénzért és a hatalomért, még arra is, hogy összebútorozzanak Simicskával. "Ők is elcsicskásodtak" - mondta. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ