Cover
Belföld
Heti terror: repülővel érkeztek a migránsok
2018-01-2309:56
Az egész repülőgép-sztori beletartozik egy reménytelen ukrán belpolitikai és gazdasági helyzetbe – jelentette ki Nógrádi György annak kapcsán, hogy a múlt héten keleti irányból, Románia érintésével érkezett Magyarország légterébe az a kisrepülőgép, amely Kállósemjén külterületén, egy mezőgazdasági területen landolt illegális migránsokkal a fedélzetén. 
Földi László biztonságpolitikai szakértő adásunkban felhívta rá a figyelmet, az ilyen típusú gépekkel minden további nélkül át tudnak repülni a határokon, főleg úgy, hogy Románia uniós tag így jóval kisebb a készültségi szint, vagyis nem olyat kíván meg, mint a magyar-ukrán határ esetében. Úgy véli, ez a fajta embercsempészet nem fog gyakran megismétlődni, egy egyszeri fiaskós helyzetről lehet beszélni. 
 
Nógrádi György a kelet felől érkező migránsokkal kapcsolatban az ukrajnai állapotokra hívta fel a figyelmet, hiszen valóban katasztrofálisnak lehet nevezni az ottani állapotokat. A nyomor és a szegénység miatt – a biztonságpolitikai szakértő szerint – bármely pillanatban bekövetkezhet, hogy több millió ukrán megindul, akik mind gazdasági migráns lesz. 
Annyit látni kell, hogy az ukrán határokon és nem csak a magyar-ukrán határon, óriási a csempészés, hiszen elképesztően olcsó a cigaretta, a szeszesital, az üzemanyag, tehát egy ilyen helyzetben a repülőben semmi újdonság nincs
– közölte.

Közben kiderült, hogy Ukrajnába kell visszamenniük azoknak a vietnami és afgán állampolgároknak, akik rajta voltak a kisrepülőgépen. Az őket csempésző személyek azóta sem kerültek elő.
 
Heti terror című műsorunk legutóbbi adása IDE KATTINTVA megtekinthető

ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ