Cover
Belföld
Fodor Csaba: Az LMP nagy hibát követne el azzal, ha beállna egy ilyen osztozkodásba
2018-01-2321:14
fodor csaba, nézőpont, hadházy ákos, vona gábor
Fodor Csaba szerint rossz politikai üzenete van annak, hogy a Jobbik és az LMP vezetője titokban találkozott, mert azt közvetíti a választók felé, hogy nem magabiztosak a választási győzelemben, hanem megpróbálnak valamiféle titkos paktumot kötni. A Nézőpont Intézet elemzője arról is beszélt a Napi aktuálisban, hogy az ellenzék közelében egyre több pénzember tűnik fel. 
Az elemző szerint korábban a Jobbik bízott abban, hogy önállóan is képes lesz kormányt alakítani, de az utóbbi időben már arról szólnak a jobbikos megszólalások, hogy mindenféle szövetségest próbálnak keresni már a választás előtt. 

Fodor Csaba elmondta, hogy a találkozó érdekessége, hogy a találkozó az LMP nyilvánosságának a megkerülésével történt, ez azért lehet problémás, mert az LMP büszke arra, hogy bázisdemokratikus jelleggel hoznak döntéseket. "Ehhez képest egy ilyen titkos találkozó abszolút nem illeszkedik a párt eddigi hagyományaihoz. Az LMP nagy hibát követne el azzal, ha beállna egy ilyen osztozkodásba." A szakértő hozzátette: a Nézőpont Intézet mérései szerint az LMP nyár óta megduplázta a listás szavazatoknak a számát, a Jobbik pedig nem szerepelt ilyen rosszul ebben a ciklusban, mint most. 
Az elemző kiemelte, hogy az ellenzék körül egyre több pénzember tűnik fel, például Simicska Lajos és Soros György, akik azt akarják elérni, hogy zavar keletkezzen az ellenzéki oldalon.
A céljuk, hogy egy platformra tolják őket egyéni választókerületi szinten, így nehéz helyzetbe próbálják hozni a kormánypárti jelölteket. 

Fodor Csaba komikusnak tartja azt, hogy az LMP 2012-ben a Közgéphez láncolta magát, "ma pedig úgy tűnik, hogy Simicska Lajoshoz láncolják magukat" - tette hozzá.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ