Cover
Belföld
Völner Pál: A Stop Soros törvénycsomag hazánk védelmét szolgálja
2018-01-2211:59
völner pál, soros györgy, kvótaper, kötelező betelepítési kvóta, illegális bevándorlás, egyéni jelölt, Esztergom
A legutóbbi nemzeti konzultáció alkalmával több mint 2,3 millió ember mondta el a véleményét Soros György tervéről, és az eredmény teljesen egyértelmű: a magyarok azt akarják, hogy lépjünk fel az illegális bevándorlás, így az azt szervezők és finanszírozók ellen. Ezért alkottuk meg a Stop Soros törvénycsomagot, amelynek elindult a társadalmi egyeztetése - nyilatkozta Völner Pál az Origónak. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára az interjúban azt mondta, szigorú szabályokra van szükség ahhoz, hogy szavatolni tudják az ország biztonságát. 
A javaslatcsomag része, hogy a bevándorlást szervező, elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, mint migrációval foglalkozó szervezet. Ha ezt valamilyen oknál fogva elmulasztanák megtenni, akkor a hatóságok fogják elvégezni helyettük a feladatot. Emellett be kell számolniuk az ilyen jellegű tevékenységükről. Továbbá a bevándorlás szervezésére kapott külföldi támogatásaik után 25 százalékos illetéket kell fizetniük, ezt az összeget pedig határőrizeti feladatokra fordítja majd az állam. 
Nem engedhetjük ugyanis, hogy azt a védelmi rendszert, amelyet kiépítettünk, külföldi forrásokból gyengítsék
- jelentette ki Völner Pál. 

A finanszírozók éppen olyan veszélyesek, mint a szervezők, ezért rájuk is vonatkozna az idegenrendészeti távoltartás intézménye, amelynek keretében a schengeni határ 8 kilométeres körzetéből, indokolt esetben pedig – a külföldi állampolgárokat – Magyarország egész területéről ki lehetne tiltani. Az államtitkár azt is mondta, számítanak újabb támadásokra, az érintett Soros-szervezetek pedig már meg is kezdték a Stop Soros elleni támadást. 
Az ellenzék bevándorláspárti, kvótapárti és egyszer sem lehetett rájuk számítani az ország védelmében
– közölte a kormánypárti politikus, aki emlékeztetett arra, hogy az ellenzék korábban azt hangozatta, nincs tömeges illegális migráció, és nincs összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között. 

A második kvótaperrel összefüggésben Völner Pál azt mondta, a fő kérdés az, hogy az Európai Unió Bírósága politikai vagy jogi döntést készít elő, illetve hoz meg. Egyértelmű, hogy a Soros által támogatott, az ő elveit valló szervezetek és személyek azon vannak, hogy arra ösztökéljék az európai intézményrendszert: támogassák a tömeges migrációt, a szervezett betelepítést, azokat a tagállamokat pedig, amelyek ellenállnak, büntessék meg. Az, hogy a milliárdos spekuláns zsebéből előbújó alakoknak sikerül eredményeket elérniük, abból is jól látszik, hogy az Európai Bizottság ebben az esetben is kettős mércét alkalmazott. Csak három tagállamot, hazánkat, Csehországot és Lengyelországot pécézték ki, csak ellenünk indítottak eljárást. Pedig alig akad ország, amely teljesítette volna a kvótát - fejtette ki az államtitkár. 

Völner Pál szerint nem valószínű, hogy olyan döntés születik, amely kötelezővé teszi az illegális bevándorlók betelepítését, miután a 2015-ös, kötelező betelepítési kvótáról hozott határozat hatálya 2017. szeptember 26-án lejárt. 
Pénzbírságot pedig akkor szoktak kiszabni, ha egy joganyagot nem ültetnek át az adott tagországban, de itt nincsen szó jogátültetéséről, és átalányösszeg kiszabására sincsen precedens korábbról hasonló esetben. Mindezek miatt kíváncsian várom a döntést
- tette hozzá Völner Pál. 

A magyar kormány érvei nem módosultak, legfeljebb annyi változás van, hogy szerte Európában egyre több választópolgárnak világos, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika elhibázott, a kötelező kvóták rendszere pedig egészen egyszerűen ésszerűtlen. 

Az államtitkár rosszindulatú politikai érvelésnek nevezte, hogy Magyarország azért kap pénzbüntetést, mert nem vállal elég költséget a migráció ügyében. 
Magyarország a schengeni védelmi feladatát egymilliárd euróból látta el. Ezeknek a feladatoknak az ellátása is közös ügy, mégis ebből az egymilliárd euróból semmit sem kaptunk vissza
- jelezte. 

A második kvótaperben jövőre várható majd döntés – mondta Völner Pál, és egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvóta jelentette veszély nem múlt el, ugyanis újabb és újabb ötletek születnek arra, hogyan lehetne szervezetten, minél nagyobb számú bevándorlót Európába hozni és szétosztani őket a tagállamok között. 

Judith Sargentini EP képviselő, aki a hetes cikk szerinti eljárást sürgeti Brüsszelben, Soros György egyik leghűségesebb szövetségese – mondta Völner Pál. A politikus a liberális képviselőről kifejtette, elkötelezett híve a migránsok betelepítésének, hasonlóan a magyar miniszterelnököt sűrűn kritizáló, Guy Verhofstadthoz, aki szintén megrögzött bevándorláspárti brüsszeli politikus. 

Április 18-án lesz a következő tárgyalási szakasz a bangladesi migránsok ügyében – közölte az államtitkár. Egyelőre nem tudják, hogy a menekültek hol tartózkodnak, de a jogi képviselőik, a szintén Soroshoz kötődő Helsinki Bizottság továbbra is nagyon aktív, ők egyáltalán nem tűntek el. 
A Stop Soros törvénycsomagot is támadják már, de ez nem csoda, hiszen benne vannak a migránsbizniszben
- tette hozzá az államtitkár. 

A közelgő választások kapcsán a politikus - aki egyéni jelöltként indul  Komárom-Esztergom megyében – elmondta, az elmúlt évek legnagyobb eredménye az, hogy sikerült a korábbi több mint 10 százalékos munkanélküliséget olyan alacsonyra csökkenteni, hogy ma már inkább munkaerőhiányról beszélhetünk. Az egész térséget érintő jó hír az új komáromi híd, valamint az M1-est és Esztergomot összekötő gyorsforgalmi út építése. Ez a két beruházás a gazdaságot is élénkíti majd, hiszen a javuló infrastruktúra a vállalkozásoknak nagy könnyebbséget jelenthet, másrészt pedig – részben ezzel összefüggően - emeli majd a lakosság életszínvonalát is – tette hozzá. Kulcsfontosságú, hogy hamarosan elkészül az esztergomi árvízvédelmi rendszer, és számos olyan fejlesztés is megvalósul, amelyek tovább növelik a térség turisztikai értékét. Ide tartozik a bajnai Sándor-Metternich kastély felújítása és a Duna-Ipoly Nemzeti Park dömösi látogatóközpontjának megépülése is – emelte ki a politikus. 

Köszönhetően, hogy a helyi önkormányzatok 26 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaptak, már nincsenek tartozásláncok, a vállalkozók és alkalmazottjaik is nyugodtak lehetnek a finanszírozást illetően. 
Mindennek köszönhetően orvosi rendelők, önkormányzati, hivatali épületek válnak korszerűbbé, valamint iskolák újulnak meg. És ami talán a legfontosabb: bölcsődék és óvodák bővítésére, fejlesztésére is sor kerül – ezzel tudjuk segíteni a családokat a gyermekvállalásban, és szerencsére úgy tűnik, hogy igény is van ezekre a beruházásokra
jegyezte meg az államtitkár.

Origó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ