Cover
Belföld
Simicska a Jobbik után az LMP-t is zsebre tette?
2018-01-2220:30
Megerősítette az ECHO TV-nek hétfői sajtótájékoztatóján Vona Gábor a Jobbik elnöke, hogy péntek este az oligarcha Simicska Lajos politikai klubjában, a Magyar Nemzet Szalonban egyeztetett Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével. Az egykori radikális párt vezetője szerint nem volt szó választási összefogásról, Vona ugyanakkor határozottan állítja, pártja megnyeri az idei választásokat és el tud képzelni egy esetleges koalíciót az LMP-vel, illetve a Momentum Mozgalommal is. Az ECHO TV információi szerint Hadházyt elkísérte Schiffer András, az LMP egykori alapítója is, de egyikük sem szólt hozzá a pódiumbeszélgetéshez.
A Ripost beszámolója szerint hideg zuhanyként érte az LMP tagságát, hogy Simicska Lajos utasítására a párt társelnöke milliárdos kulcsfontosságú embereivel egyeztetett péntek a Fortuna étteremhajón, a Szent István park közelében. Erre a találkozóra meghívást kapott Vona Gábor is, aki a cikk szerint instruálja az LMP társelnökét a részleteket és anyagi juttatásokat illetően. Az LMP tagságát - a Ripost információi szerint - mélyen megdöbbentette a teljes irányváltásra utaló fejlemény. 
Elsőként az Origo hozta nyilvánosságra, hogy Hadházy, a párt társelnöke már hosszú ideje egyeztet Simicska Lajossal és fiával. Nem sokkal később az információt Facebook oldalán kénytelen-kelletlen maga Hadházy is elismerte. 

Hétfői sajtótájékoztatóján Vona Gábor kivételt tett, s válaszolt az ECHO TV riporterének a péntek esti találkozót firtató kérdésre. A pártelnök tagadta, hogy választási szövetség jön létre pártja és az LMP között, ugyanakkor a sajtótájékoztatón az is kiderült, számára nem életszerűtlen az, hogy már most januárban az áprilisi választások utáni Jobbik-LMP kormánykoalíció megalakításáról tárgyalnak.  
Amennyiben a választások után olyan történelmi helyzet alakul ki, hogy a Jobbiknak koalíciós tárgyalásokat kell kezdenie, akkor sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem DK-vel nem vagyunk hajlandók tárgyalásokba bocsátkozni. A mi mozgásterünk addig terjed, hogy adott esetben az LMP-vel, vagy a Momentummal leüljünk és megnézzük, hogy tudunk-e koalíciós megállapodást kötni, de ez inkább egy B, vagy egy C forgatókönyv, a Jobbik egyedül fogja ezt a választást megnyerni
– jelentette ki a pártelnök.

Arra a kérdésre, hogy mennyiért vette meg Simicska Lajos az LMP-t, Vona Gábor kijelentette: ezt az LMP-től kellene megkérdezni, vagyis az ellenzéki politikus nem tagadta azt a felvetést, hogy a milliárdos átvette az irányítást a zöld párt felett.

Hadházy Ákos: Csak a svédasztalnál találkoztunk

Hadházy Ákos csak a gasztronómiai élvezetekre emlékszik a múlt pénteki találkozóból. "Vona Gáborral nem egyeztettem semmit. Ő is ott volt ezen a rendezvényen és megbeszéltük, hogy milyen a felhozatal az svédasztalnál, mert csak az asztalnál találkoztunk, hogy most melyik hús a jobb és melyik nem.
Ungár Péter híradónknak elismerte, tudott a titkos találkozóról, de szerinte szó sincs politikai puccsról. A párt ideológiája marad a régi: egyedül kívánnak kormányt váltani. Az LMP elnökségi tagja leszögezte: Hadházy Ákos nem folytat különutas politikát.
„Szörny-birodalmat hozna a Jobbik és a baloldal degenerált nászának beteljesülése”

Szörny-birodalmat hozna, ha a Jobbik és a baloldal degenerált, hibrid násza alakítana kormányt Magyarországon - állítja Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze. Bővebben IDE KATTINTVA.

ECHO TV - A nemzet hangja 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ