Cover
Belföld
Magyarország megbüntetésére készülnek Soros szervezetei
2018-01-2220:20
Február második felében tárgyalhatja az országgyűlés a STOP Soros-törvénytervezetet – többek között erről is beszélt Völner Pál a Napi aktuális hétfői adásában. Az igazságügyi államtitkár szerint a törvénynek köszönhetően növekedni fog az átláthatóság a civil szervezetek gazdálkodásai terén.
Soros György kitiltásával kapcsolatban Völner Pál azt mondta, hogy "ha a törvényben meghatározott kritériumokban kimerül az ő tevékenysége és dokumentálható, hogy ő ilyen célból támogat Magyarországon szervezeteket, akkor ez az intézkedés vele szemben is alkalmazható. Az másik kérdés, hogy rendelkezik-e magyar állampolgársággal" - tette hozzá.

Az igazságügyi államtitkár szerint miután a szervezeteknek nyilvánosságra kell hozni a bevételeikre vonatkozó adatokat, növekedni fog az átláthatóság és az "egyéb politikai nyilatkozataikat" is ennek fényében tudják a választópolgárok értékelni. A hatálybalépés után a pénzmozgások nyomon követhetőek lesznek a beérkezéstől kezdődően, illetve fel kell tüntetniük, hogy ők ebbe a körbe tartoznak. Ha pedig továbbutalnák ezt a pénzt egy másik belföldi egyesületnek, akkor kell a támogatótól egy nyilatkozat, hogy hozzájárul, hogy az a szervezet megkaphatja ezt az összeget - mondta el Völner Pál. A bevándorlást szervező szervezeteknek a jövőben regisztráltatniuk kell magukat migrációval foglalkozó szervezetként, ha ezt nem teszik, akkor elveszthetik a közhasznúságukat, így adózási kötelezettségeik keletkeznek, ami alól jelenleg ki tudják vonni magukat.

Az igazságügyi államtitkár beszélt arról is, hogy nem érti, hogy az LMP külügyi szakértője miért ne jelentene nemzetbiztonsági vizsgálatot, miután megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. "Nagy baj lehet az LMP-nél, ha Afganisztánból kell szakértőket importálnia nemzetbiztonsági kérdésekben" - tette hozzá.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.

ECHO TV 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ