Cover
Belföld
Magyarázkodik az LMP szakértője
2018-01-2220:34
szél bernadett, Halász János, migszol, LMP
Magyarázkodik Szél Bernadett magyar-afgán szakértője. Janan Mirvaz közleményében cáfolja, hogy a Soros Györgyöz köthető MigSzolnál dolgozott volna. A férfi arra azonban nem tért ki, hogy miért bukott meg a nemzetbiztonsági átvilágításon.
Politikai tanácsokat ad az LMP társelnökének az az afgán-magyar férfi, akit Szél Bernadett a migrációs válság közepén delegált volna az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, csakhogy akkor az Alkotmányvédemi Hivatal biztonsági átvilágításán a férfi elbukott, így a tesület ülésén nem vehetett részt. Most a pártnál kapott helyet és Szél Bernadettet segíti.

Hadházy Ákos szerint elsősorban külpolitikai és belpolitikai témákban kérik a segítségét, de sokszor ír közleményeket is. "Rendkívül hasznos és jó munkát végez, nagyon tisztességes ember, magyar állampolgár, a kollégámnak a fia, rendkívül büszke vagyok, hogy velünk dolgozik" - tette hozzá az LMP társelnöke.

A hirado.hu múlt héten számolt be arról, hogy az LMP társelnökét részben emiatt a szakértő miatt tartaná távol Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság Soros-tervvel kapcsolatos ülésétől. A portál értesülései szerint ugyanis az afgán származású férfi Soros egyik leginkább bevándorláspárti szervezetében​, a MigSzolban​ dolgozott korábban. ​​Ez az a szervezet, amely tüntetést szervezett a Röszkén rendőrökre támadó Ahmed H. szabadon bocsátásáért.​ Az LMP szakértője hosszú hallgatás után közleményben magyarázkodik. 
Azt állítja, soha sem dolgozott a  MigSzolnál. Azt azonban elismerte, hogy valóban megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, de azt nem részletezte, hogy miért.

"Szél Bernadett alkalmatlan, és erősen rontja az ítélőképességét az, hogy Soros zsebében van"

A nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője szerint elfogadhatatlan, hogy Szél Bernadett egy olyan embert akart beültetni szakértőként az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. 
A szóvivő sajtótájékoztatóját azonban az LMP két képviselője megzavarta. Ungár Péter, a zöldpárt elnökségi tagja és Vágó Gábor volt LMP-s képviselője Halász János nyilatkozata közben többször is közbeszólt azt állítva, hogy nem igaz amiről a fideszes politikus beszél.
Az a megdöbbentő, hogy az LMP még mindig alkalmazza őt, pedig ő maga is beismerte a mai nyilatkozatában, hogy megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. A mai közlemény ezt tartalmazta, ezért állítjuk, hogy Szél Bernadett alkalmatlan és erősen rontja az ítélőképességét az, hogy Soros zsebében van.
- tette hozzá.
 
Halász János szerint Szél Bernadettnek fel kellett volna mérnie, hogy óriási felelősség beültetni valakit a nemzetbiztonsági bizottságba, aki ugyanis ebbe a testületbe bekerül az felelősséggel tartozik az ország biztonságáért.

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ