Cover
Belföld
Dobrev előremenekülhetett kéretlen vallomásával
2018-01-2212:00
Dobrev Klára előremenekülhetett, amikor kéretlenül bevallotta, hogy az Altus Portfólió Kft. 85 millió forint kölcsönt adott a férje által vezetett Demokratikus Koalíciónak – mondta a Magyar Időknek Budai Gyula fideszes képviselő. Közben Gyurcsány Ferenc bemutatta pártja képviselőjelöltjeit, akiket a kormány elleni ádáz küzdelemre szólított fel. A Fidesz szerint a DK jelöltjei nem a kormány, hanem Magyarország ellenfelei.
Miután a Czeglédy Csabának adott hitelek miatt indult eljárásban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Altus valamennyi szerződését bekérette, Dobrev Klára előremenekülhetett, amikor kéretlenül bevallotta, hogy az általa vezetett társaság 85 millió forint kölcsönt adott a Demokratikus Koalíciónak is – nyilatkozta a Magyar Időknek Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője.
 
Mint arról a Magyar Idők beszámolt beszámolt: Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára közösségi oldalán is közzétette azt az MNB-nek írt levelet, amelyben az Altus Portfólió Kft. által a Czeglédy-féle Human Operator Zrt.-nek nyújtott, összesen több mint 200 milliós kölcsönök okait magyarázta. Ezek ­miatt ugyanis a jegybank – Budai tavaly októberi bejelentése alapján – jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanújával piacfelügyeleti eljárást indított az Altus ellen. A levélben Dobrev beszámolt arról, hogy az Altus a Demokratikus Koa­líciónak (DK) is adott kölcsönt: 2017 májusában, júniusában, illetve szeptem­berében 20, 15, illetve 50, azaz összesen 85 millió forintot, a jegybank által meghatározott kétszázalékos kamattal.

Mindezt Gyurcsány felesége azzal magyarázta, hogy a kampányidőszakban a legtöbb párt hitelt vesz fel, ám ő, mint a DK tagja és szimpatizánsa, elengedhetetlennek tartja, hogy „a DK ebben a tekintetben se legyen kiszolgáltatva a mai hatalomnak”. A pártnak augusztus­ végéig kell visszafizetnie a kölcsönt. Budai Gyula szerint vallomásával Dobrev egy újabb jegybanki eljárást akart megelőzni. A fideszes politikus ugyanakkor sokkal érdekesebb kérdésnek tartotta, hogy a jelek szerint rossz anyagi helyzetben levő DK vissza tudja-e fizetni augusztusig­ a kölcsönt az Altusnak, és ha igen, akkor miből.

Kérdéses, hogy határidőre visszafizeti-e Gyurcsány pártja az Altus-kölcsönt

 
A hét végén a DK bemutatta 22, budapesti, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyei egyéni képviselőjelöltjét. A rendezvényen Gyurcsány Ferenc arra kérte a jelölteket, hogy legyenek az Orbán-kormány kérlelhetetlen, ádáz ellenfelei. A pártelnök beszédében úgy fogalmazott: az országnak becstelen és hazug kormánya van, ezért arra kéri a képviselőket, hogy leplezzék le a kabinet hazug mivoltát, önző, csalárd politikáját, és mutassák meg, hogy létezik egy másik Magyarország is. Gyurcsány szerint nem lesz könnyű a küzdelem, de bíznak abban, hogy a DK ereje, a pártot jellemző tisztesség sikerre fogja vinni a jelöltjeiket. 
 
– A Gyurcsány-párt jelöltjei nem a kormány, hanem Magyarország ellenfelei – reagált a Fidesz. 
 
A párt közleményében úgy fogalmazott, hogy a DK jelöltjei egy olyan embert szolgálnak, aki egyszer már tönkretette az országot, és ha tehetné, akkor ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, csak most már bevándorlóországot is csinálna Magyarországból.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ