Cover
Belföld
Valóban az LMP alkalmazottja az afgán szakértő
2018-01-2116:28
Elismerte az LMP, hogy Afganisztánban született szakértővel dolgoznak együtt. Ungár Péter, a párt elnökségi tagja azonban azokra a kérdésekre nem válaszolt, hogy az afgán férfi mióta dolgozik náluk és mi a feladata. Korábban az ECHO TV számolt be arról először, hogy az afgán férfi annak ellenére, hogy nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon, jelenleg is az LMP-nél dolgozik. A Fidesz szerint ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent és ezért tanácsolták el az LMP-s Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság jövő heti üléseitől. 
Hazugságokkal kevert, értelmezhetetlen rasszista hadjárat indult a médiában az LMP egy munkatársával szemben - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap. A  politikust arról faggatták, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton nem cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint egy Afganisztánban született szakértőt jelölt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott az átvilágításon. Az LMP-s Ungár Péter a párt kollégájának nevezte az afgán férfit, akiről az átvilágítás során kiderült, hogy 1986-ban Kabulban született. Korábban az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a Migráns Szolidaritás tagja volt. Ez az a szervezet, amely 2016. december 3-án tüntetést szervezett a terrorizmussal vádolt Ahmed H. mellett. 

Ungár Péternek most az afgán férfiről készült felvételeket is megmutattuk, korábban ugyanis a férfi többször is jelen volt a párt rendezvényein. Az LMP politikusa egyértelműen elismerte, hogy az afgán szakértőjük látható a képen. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a szóban forgó munkatársuk magyar állampolgár, aki ellen szerinte a Fidesz azért indított hadjáratot, mert fél, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban kiderül: a „Soros-terv semmi”, és semmilyen tekintetben nem jelenthet veszélyt. Ungár megjegyezte, Szél Bernadettet mandátummal rendelkező képviselőként nem lehet kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről. 

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke nem tartja kockázatosnak az LMP olyan afgán szakértővel dolgozik együtt, aki nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon. Molnár Zsolt ugyanakkor abban kételkedett, hogy az LMP afgán szakértője megőrzi-e a minősített adatokat. 
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek, hogy a Szél Bernadett által javasolt szakértő megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. 
Szél Bernadett egy olyan embert akart beültetni a magyar országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki kifejezetten veszélyt jelent Magyarországra és a magyar emberekre, kockázatot jelent a nemzet biztonságára
– jelentette ki a kormánypárti képviselő. 
 
Szél Bernadett egyébként közismerten több szálon is régóta aktív segítője Soros György és szervezetei magyarországi tevékenységének. Az LMP társelnöke 2002-ben annak a Menedék-Migránsokat Segítő Egyesületnek a programvezetője volt, amely szervezet aztán 2015-ben több mint 5 millió forintot kapott az egyik Soros-alapítványtól. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ