Cover
Belföld
Megszólalt a jobbikos jelölt támogatására buzdító volt DK-s
2018-01-2120:25
Egy hete, az MSZP-DK közös jelöltállítása bejelentésének napján tört ki botrány a Demokratikus Koalíció Vas megyei szervezetében. A párt korábbi körmendi elnöke olyan bejegyzést tett közzé a közösségi portálon, ami tovább fokozta a feszültséget a baloldali pártok között. Nagy Gábor - aki azóta kilépett a DK-ból - interjút adott televíziónknak. Azt mondta: a pozícióharcok miatt akkora bajok vannak Gyurcsány pártjának Vas megyei szerevetében, hogy arra valamilyen módon fel kellett, hogy hívja a figyelmet, mivel korábban minden jelzését, segítségkérést hallatlanná tette a pártvezetés.

Sajnos ahhoz, hogy Körmenden ne a fideszes V. Németh Zsolt győzzön, a jobbikos Bana Tiborra kell szavazni
- ezt írta ki napokkal ezelőtt közösségi oldalán a körmendi DK volt elnöke. Nagy Gábor most arról beszélt az ECHO TV-nek, hogy szerinte évek óta egyre nagyobb a káosz Gyurcsány Ferenc pártjában Körmenden. Emiatt csalódott benne és ez vezetett ahhoz, hogy a DK-val szemben most a Jobbik jelöltjét támogatja. 

Korábban a DK szóvivője, Gréczy Zsolt úgy reagált volt párttársa Facebook-bejegyzésére, hogy szerinte Nagy Gábor csak a magánvéleményét fogalmazta meg, mivel régóta nem tagja a Dk-nak. 

Nagy Gábor szerint a tagdíjat nem csak ő, hanem sokan nem fizetik a körmendi DK-ban. Szerinte azért sem, mert eddig a választókerületi elnök nem számolt el azzal, hogy mire költik a pénzt. A volt körmendi DK-elnök megjegyzete azt is, hogy szerinte a Demokratikus Koalíció mostani jelöltjének is éves elmaradása van, rá mégsem mondja azt senki, hogy már nem tagja Gyurcsány Ferenc pártjának. 

A térség jelenlegi baloldali közös jelöltje is megszólalt az ügyben. Balogh Tibor szerint minden a legnagyobb rendben van a párt Vas megyei szervezetében. 

A körmendi DK-ból a kiszivárgott információk szerint most 14-en lépnek ki. Ez a választókerületi párttagság egyharmada. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ