Cover
Belföld
A Stop Soros segíti a nemzeti identitás megóvását
2018-01-2119:00
XXI. századi jelenség, hogy nemzetközi civilek avatkoznak bele az országok törvényhozásába és így támadják a nemzetek szuverenitását. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az Echo-Mérleg című műsorunkban üdvözlendőnek nevezte a Stop Soros elnevezésű törvényjavaslat üzenetét. 
Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány. Az előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat, így ilyen külföldieket akár ki is tilthatnának az országból. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön közölte: már februárban dönthet az Országgyűlés az ország biztonságának növelése érdekében szükséges törvénycsomagról.
 
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Napi aktuális című műsorunkban fő célnak nevezte, hogy mindenki tisztában legyen azzal, melyek azok a szervezetek, amelyek segítik a bevándorlást. 
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Echo-Mérleg című műsorunk vasárnap adásában kifejtette: pozitívum, hogy a törvénycsomag még inkább felhívja majd a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a szervezetek, amelyek a nyílt társadalom hálózathoz tartoznak, és a nyílt társadalom nagyon káros progresszív szemléletét propagálják, ezek a szervezetek az állításukkal szemben nem szakmai, független, semleges szervezetek, hanem nagyon is jól beazonosítható politikai, világnézeti módon tevékenykednek.
 
Szánthó Miklós leszögezte: ezek a szervezetek igazából nem civilek, mert tényleges politikai tevékenységet végeznek, ami a szuverenitásra befolyással van
Hozzátette: a „Stop Soros” törvényjavaslat célját és háttérgondolatát tekintve mindenképpen üdvözlendő, hiszen az új típusú szuverenitás-kihívásra ad egyféle választ.

A teljes adás IDE kattintva megtekinthető

ECHO TV – A nemzet hangja – Echo-Mérleg 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ