Cover
Belföld
Támadják a STOP Soros törvénycsomagot
2018-01-2009:25
stop soros, soros görgy, illegális bevándorlás, civil szervezetk, Lázár János, hollik istván
Hazugnak, önkényesnek és kártékonynak tartja a STOP SOROS törvény-csomagot mintegy két tucat civil szervezet. A Fidesz úgy fogalmazott: az beszél, akinek a háza ég, ugyanis a magyarországi Soros-szervezetek támadják a tervezetet. 
Lázár János: 
Egészen biztos az, hogy a bevándorlás és a migráció az nem önmagától van, azt nyilvánvalóan valakik támogatják és szervezik.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, ha példát kellene mondania, akkor a Helsinki-bizottság munkatársai ebbe a körbe kerülhetnek. Emlékezetes a Helsinki Bizottság egyik ügyvédje védett a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán két bangladesi illegális migránst, valamint ők támogatják a Törökországban terrorizmussal kapcsolatban elítélt Hasan Kilicet is, aki 2006-ban hamis papírokkal érkezett hazánkba. 

Illegális bevándorló nincsen. Emberek sose lehetnek illegálisak - így felelt arra a kérdésre a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, hogy egyáltalán van-e illegális bevándorló Magyarországon.
Akik Magyarországon ma menedékkérőként tartózkodnak, azok elsősorban a tranzitzónában vannak, oda úgy kerülnek, hogy a magyar hatóságok engedik oda be őket. Nyilvánvalón hogyha engedélyt kapnak arra, hogy oda belépjenek, rendőr kinyitja a tranzitzóna kapuját akkor az nem lesz jogszerűtlen belépés.  

A Helsinki Bizottság mellett más Soros Györgyhöz köthető szervezetek is elítélték a Stop Soros törvényjavaslatot. Mint mondták, minden rendelkezésükre álló eszközzel azon lesznek, hogy megakadályozzák ezt a törvénycsomagot.

Egyben azt is szeretnénk kérni mindenkitől, hogy használja ki a felajánlott társadalmi vita lehetőségét, küldje el véleményét a kormányzat által nyilvánosságra hozott emailcímre - fűzte hozzá Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója.

A Demokratikus Koalíció viszont nem fűz majd javaslatokat a törvénytervezethez. A párt alelnöke szerint csupán hangulatkeltésről van szó.
 
Niedermüller Péter: azok a szervezetek, amelyekről a kormány utalást tesz azok nem támogatják ezt hanem az ideérkező menedékkérőknek nyújtanak segítséget.

A KDNP országgyűlési képviselője szerint az ellenzék gondolkodás nélkül megkezdené a bevándorlók betelepítését az országba.
Nincs köztük egyetlenegy kivétel sem, tehát az LMP, a Jobbik,  a szocialisták, Gyurcsányék, a liberálisok mind-mind azt bizonyították be az elmúlt két évben hogy készek a Soros-terv végrehajtására
 - emelte ki Hollik István.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: 
Az április 8-i választás tétje az, hogy Magyarországnak nemzeti kormánya marad, vagy bevándorláspárti kabinet alakul.
ECHO TV - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ