Cover
Belföld
Szél Bernadett afgán szakértője nemzetbiztonsági kockázatot jelent
2018-01-2007:53
LMP, szél bernadett, Nemzetbiztonsági bizottság, soros györgy, soros-terv, migráció, Ahmed H., Migráns Szolidaritás
Nemzetbiztonsági kockázatot jelent Szél Bernadett egyik külsős szakértője, ezért tanácsolták el az LMP miniszterelnök-jelöltjét a Nemzetbiztonsági bizottság üléseitől - értesült a hirado.hu. Az ECHO TV Híradó úgy tudja, az afgán férfi jelenleg is az LMP-nél dolgozik.
Egy ilyen ember nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén
– mondta az LMP társelnökéről, Szél Bernadettről az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke, Napi Aktuális című műsorunkban. Németh Szilárd kijelentette, a kormánypártok nem akarják, hogy Szél Bernadett részt vegyen az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ülésén akkor, amikor a Soros-terv a téma, mert Szél Bernadett és az LMP Soros György, valamint a bevándorlás szolgálatában áll, így kockázatos lenne az ő jelenlétében tárgyalni a témáról. A kormánypárt szerint ezt az ellentmondást az LMP úgy tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba.

A hirado.hu értesülései szerint nyomós nemzetbiztonsági oka van, hogy Szél Bernadettet eltanácsolták a Nemzetbiztonsági bizottság üléseitől. Az LMP miniszterelnök-jelöltje ugyanis a migrációs válság közepén egy afgán külsős szakértő munkatársat jelölt tanácsadójának a nemzetbiztonsági bizottsági munkához. A férfi múltjával kapcsolatban azonban az átvilágítás során problémák merültek fel. A szakértő 1986-ban született Kabulban, korábban az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a Migráns Szolidaritás tagja volt. Ez az a szervezet, amely 2016. december 3-án tüntetést szervezett a terrorizmussal vádolt Ahmed H. mellett. Az Alkotmányvédelmi Hivatal ezek ismeretében megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent és az alkalmazását elutasította. Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterhez, aki azonban elutasította azt, és helyben hagyta az Alkotmányvédelmi Hivatal döntését. Az LMP szóvivője nem cáfolta a híreket. 
Ezek olyan információk, amik nemzetbiztonsági adatok, amelyek titkos adatok, ha ezekről az adatokról bárki beszél, bűncselekményt követ el, én nem tudom, hogy kerülhetett ez a Fidesz sajtó tudomására, itt valaki bűncselekményt követett el, ha ezeket az adatokat kiszivárogtatta
- reagált Kanász-Nagy Máté. 

Az ECHO TV információi szerint azonban az afgán férfi jelenleg is az LMP-nél dolgozik, az elmúlt időszakban többször is feltűnt a párt által tartott sajtótájékoztatókon az Országgyűlés Irodaházában. A kormánypártok ezért magyarázatot várnak Szél Bernadettől. 

A nemzetbiztonsági bizottság legtöbbször olyan minősített adatokkal dolgozik, amelyeket csak megfelelő nemzetbiztonsági ellenőrzés után ismerhetnek meg a tagok. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ