Cover
Belföld
Mesterházy Attilát indítja jelöltként Veszprémben az MSZP
2018-01-2013:38
veszprém, Kész Zoltán, mesterházy attila, porga gyula
Nem a független Kész Zoltánt, hanem Mesterházy Attilát indítja jelöltként Veszprémben az MSZP. Az információt Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke is megerősítette. Ezzel az ország utolsó választókerületében is megszületett a döntés.
Három évvel ezelőtt időközi választásokon lett a független Kész Zoltán Veszprém országgyűlési képviselője. Akkor Navracsics Tibor is gratulált neki, és arra kérte, hogy a térség érdekeit, és ne pedig a politikai nézeteit szem előtt tartva dolgozzon a tisztségben. Az uniós biztos szerint ez Késznek nem sikerült, hiszen botrányaitól folyamatosan hangos a sajtó.

Navracsics Tibor: 

Veszprém képviselete helyett országos pártpolitikai csatározásokba bonyolódva szerintem hiábavalóan konfliktusokat gerjesztve gyakorlatilag azt nem végezte el, amire a veszprémi választópolgárok megválasztották.
Kész Zoltán korábban az ’56-os kommunista diktatúra áldozatainak emlékébe taposott bele azzal, hogy tiltott önkényuralmi jelképet rajzolt egy Fidesz által kiküldött támogatói csekkre. Néhány nappal később pedig a zsidó megemlékezésekre költött állami támogatásokat tartotta felesleges kiadásnak. Mindkét megnyilvánulását a Facebook-on terjesztette. Veszprém polgármestere is arról beszélt, hogy Kész Zoltánt mindenképp le kell váltani.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz): 

Azt is látjuk, hogy milyen az, mikor egyébként egy országgyűlési képviselő leginkább a konfrontációt keresi a helyi polgármesterrel, nem tudjuk félretenni a politikai, nézetbeli különbözőségeinket. Nem tudjuk megtalálni azt a pontot, ami meggyőződésem szerint fontos.
Veszprém új baloldali jelöltje most már hivatalosan is Mesterházy Attila. A napok óta tartó találgatás, hogy a baloldal beáll-e Kész mögé, tehát véget ért. A Fidesz színeiben pedig Ovádi Péter indul, mint országgyűlési képviselőjelölt.

ECHO TV - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ