Cover
Belföld
Zarándokvonatok indulnak Székelyföldre, Lengyelországba és Bosznia-Hercegovinába
2018-01-1906:30
Idén három zarándokvonatot indít a MÁV. Májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhelyre és idén először bosznia-hercegovinai Medjugorjéba is - hangzott el a zarándokvonatokról Budapesten tartott sajtótájékoztatón csütörtökön. 
A mai ember sem tud Isten és barátok nélkül élni
- ezzel indokolta Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a csíksomlyói zarándoklat egyházi fővédnöke a zarándokvonatok egyre növekvő népszerűségét. A püspök emlékeztetett arra, hogy a becslések szerint tavaly mintegy 450-500 ezer ember vett részt a szentmisén a csíksomlyói Nyeregben 

Csíksomlyó és a magyar pálosok által alapított lengyelországi Czestochowa a nemzeti örökség része, az ezeréves Szent István-i Magyarországhoz köt - szögezte le Fülöp Attila, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy akik részt vesznek a zarándoklaton közösségi értéket teremtenek. Úgy fogalmazott: minden egyéni lelki gazdagodást összeadva ez a közösség erejét jelenti, a közösség erejét fogja növelni, a magyarság erejét fogja növelni.
Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: az útvonalakat igyekeztek a hagyományos zarándoklatokhoz, történelmi emlékhelyekhez igazítani. Kiemelte azt is, hogy idén a vonatok a rekordnak számító 2500 utast fognak szállítani zarándokhelyekre. 

A hagyományos csíksomlyói, illetve lengyelországi úticélok mellett idén a harmadik vonat Bosznia-Hercegovinába, Medjugorjéba indul majd szeptember elején. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ