Cover
Belföld
KTK: A "Stop Soros" ellen megmozdulók kezdettől támadják a kormányt
2018-01-1917:57
Kormányzati Tájékoztatási Központ, stop soros, Magyar Helsinki Bizottság, migráció, illegális bevándorlás
A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerint azok mozdultak meg a "Stop Soros" törvénycsomag ellen, akik kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját. 
 
A központ az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra reagált, hogy két tucat civil szervezet, közte a Magyar Helsinki Bizottság sajtótájékoztatón hazugnak, önkényesnek és kártékonynak nevezte a dokumentumot. 

A KTK azt írta, a törvénycsomagot azok a szervezetek támadják a leghevesebben, amelyek szervezik és támogatják a bevándorlást, és többségében Soros Györgytől kapják a forrásaikat. A "Stop Soros" kizárólag a bevándorlást szervező, a migrációt elősegítő szervezetekre és a bevándorlást finanszírozókra vonatkozik, más civil szervezetekre egyáltalán nem - szögezték le. 
    
A közlemény szerint a pénteki nyilatkozathoz csatlakozó szervezetek között épp azok találhatóak meg, amelyek kezdettől kritizálják a kormány bevándorláspolitikáját, akik Brüsszelben jelentették fel Magyarországot a kerítés, a jogi határzár, a tranzitzóna miatt. Ők azok, akik támadták a kvótanépszavazást, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt, és "a terrorista Ahmed. H." szabadon engedését követelik - sorolták. 
    
A társadalmi egyeztetés keretében a javaslatról mindenki elmondhatja a véleményét a velemenyezes@mk.gov.hu e-mail címen - olvasható a közleményben. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ