Cover
Belföld
Jobbik–LMP-közeledés?
2018-01-1913:02
Facebook-posztban ismerte el Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, hogy kétszer is találkozott az oligarcha Simicska Lajossal és legidősebb fiával, Simicska Ádámmal. A politikus ezzel az Origón megjelent hírre reagált, miszerint a képviselő rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal egy XIII. kerületi divatos étteremben. 
Az Origo értesülései szerint a Simicska–Hadházy-találkozók tárgya, hogy miként alakíthatna ki együttműködést a Jobbik és az LMP. Vona Gábor Jobbik-elnök novemberben állt elő azzal az ötletével, hogy pártja adott esetben koalíciót kötne a zöldekkel. Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a közelmúltban beszélt arról, hogy míg az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem, a Momentummal és az LMP-vel készek tárgyalni. Ennek a Jobbik–LMP-együttműködésnek lehetne kulcsfigurája Hadházy Ákos. 

Az LMP társelnöke nem vitatta, hogy járt a szóban forgó étteremben, de cáfolta, hogy Simicskáékkal itt találkozott volna. Arra viszont nem tért ki, hogy 
mégis mi köze van az LMP társelnökének a jobbikos oligarcha családjához, és arról sem beszélt, hogy ezek a találkozók mikor történtek, illetve milyen témában tárgyaltak. Ezek a kérdések tehát továbbra is nyitottak. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó - Origo.hu

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ