Cover
Belföld
Gulyás Mártonék az adófizető állampolgároknak okoztak kárt
2018-01-1908:33
Rendkívül megdöbbentőnek nevezte Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője Napi aktuális című műsorunk csütörtöki adásában, hogy a korábbi verbális támadások után szerdán fizikai támadás érte a magyar jogállam független ellenőrző intézményét, az Állami Számvevőszéket. Az ÁSZ képviselője kiemelte, hogy a történtek nem tekinthetők egyszerű vandalizmusnak. 
Csütörtökön kiderült, hogy akár több millió forint is lehet a kár, amit Gulyás Márton és társai okoztak az ÁSZ szákházában. Az aktivisták narancssárga festékkel locsolták le - nagy felületen - a műemléki védettséget élvező épület falát. Még nem tudni, hogyan lehet helyreállítani a nemrég felújított épületet.

Horváth Bálint felhívta rá a figyelmet, hogy a támadók elsősorvban nem a számvevőszék épületében okoztak kárt, hanem a közvagyont rongálták meg, és az adófizető állampolgároknak okoztak kárt.

Az Állami Számvevőszék épülete egy műemléki védettség alatt álló épület. A legendás Duna-korzó hét kora eklektikus palotája közül az egyetlen megmaradt épület, hiszen a többi elpusztult a második világháborúban. A szerdai támadás után a számvevőszék karbantartói kezdték meg a takarítást, ugyanakkor a festék eltakarítása nem sikerült teljesen, hiszen a rücskös kőborítás réseiben megmaradt a festék, több helyen a fal is elszíneződött, ezen kívül a vakolat is megrongálódott.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető 

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ