Cover
Belföld
A választásokig hatályba léphet a Stop Soros törvénycsomag
2018-01-1916:48
Megerősítette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy az áprilisi 8-ai választás előtt hatályba léphet a Stop Soros elnevezésű törvénycsomag. A politikus Napi aktuális című műsorunk csütörtöki adásában felhívta rá a figyelmet, hogy a tervezet már nyilvános, így elindulhat a társadalmi egyeztetés, vagyis mindenki, a civil szféra és a parlamenti pártok is kifejthetik a véleményüket. 
Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány. Az előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat, így ilyen külföldieket akár ki is tilthatnának az országból. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön közölte: már februárban dönthet az Országgyűlés az ország biztonságának növelése érdekében szükséges törvénycsomagról. 

Dömötör Csaba szerint az a fő cél, hogy mindenki tisztában legyen azzal, melyek azok a szervezetek, amelyek segítik a bevándorlást. 

Ez nemcsak Magyarországot érinti, hiszen Európa számos országában érzékelik a hatóságok és a közvélemény is, hogy vannak magukat civilnek mondó szervezetek, amelyek elősegítik a bevándorlást, mert különböző okokból úgy gondolják, hogy ez jó Európának
– jelentette ki a politikus. Emlékeztetett arra, hogy Olaszországban egy ügyész arra a hívta fel a figyelmet, hogy álcivil szervezetek nyíltan összejátszanak az embercsempészekkel, ezen kívül Görögországban is terjednek olyan szórólapok, amelyek segítik a bevándorlókat abban, miként lehet kijátszani a határellenőrzést. 
Magyarországot is érinti ez a jelenség, mert Magyarország bevándorlási frontország. Elé csak arra gondolni, hogy 2015-ben 400 ezer bevándorló érkezett Európába Magyarországon keresztül. Idehaza is vannak olyan szervezetek, melyek különböző módon elősegítik a bevándorlást
– tette hozzá Dömötör Csaba.

A parlamenti államtitkár közlése szerint, ha lesznek olyan szervezetek, amelyek bizonyíthatóan pénzt kapnak külföldről és aktívan támogatják a bevándorlást, akkor azokra a szervezetekre biztos, hogy vonatkozik fog a törvénycsomag, ami pedig a 25 százalékos illetéket befizetése ügyében – elmaradt fizetés esetén – az adóhatóság tud majd fellépni.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető 

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ