Cover
Belföld
Terc: Kettős mérce az egyházon belül?
2018-01-1821:09
Terc, egyház, Hódmezővásárhely, Pajor András, Czuczor Gergely, Iványi Gábor, SZDSZ
Ha egy egyházi személy a konzervatív értékrend mentén szólal meg, akkor ott máris a gonoszt kezdik keresni benne. Ha viszont a liberális értékeket képviseli, akkor az helyénvaló, hogy útbaigazítást tart a közösségének – utalt a budaörsi Szent Benedek Gimnázium igazgatója Iványi Gábor lelkészre, aki SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt. Czuczor Gergely az ECHO TV Terc című műsorában a hódmezővásárhelyi plébános, Németh Lászlót ért támadások kapcsán úgy fogalmazott: Itt megint azt kell nézni, hogy ki az, aki ezt a dobot veri és miért veri, milyen céllal veri. 
Az iskolavezető elmondta, a II. Vatikáni zsinatnak volt egy olyan konkrét megállapítása, hogy az egyháznak igenis bizonyos kérdésekben meg kell szólalnia, ami a saját értékeinek az előretolását, erősítését jelenti. 

Hiszen Jézus sem azt várta el, hogy a csak négy fal között terjessze az egyház a hitét. És nekünk keresztény embereknek pedig ebben támogatnunk és segítenünk kell a papjainkat, elöljáróinkat, hogy igenis fogalmazzák meg azokat az értékeket, amelyekkel bennünket a helyes útra vezetnek. 
- nyilatkozta Czuczor Gergely.

Pajor András a Herminamezői Szentlélek-templom plébánosa a műsorban saját történetét osztotta meg. Elmesélte, hogy Nógrád megyében volt fiatal plébános a rendszerváltás utáni első országgyűlési választások idején. Őt akkor minden egyes politika párt fölkereste a támogatásáért - tette hozzá.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Terc
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ