Belföld
Lejár ma a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje
2018-01-1808:03
Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 17-én kezdődő választási kampányban. 
A választási eljárási törvény szerint ha egy sajtótermék politikai hirdetést szándékszik közölni a kampányban, a választás kitűzését követő öt munkanapon belül - tehát január 18-áig - el kell juttatnia az ÁSZ-hoz hirdetési szolgáltatásainak árjegyzékét, amelyet az intézmény nyilvántartásba vesz, és honlapján közzétesz. Politikai hirdetést kizárólag olyan sajtótermék közölhet, amelynek hirdetési árjegyzékét az ÁSZ nyilvántartásba vette.
   
Az ÁSZ elektronikus úton a valasztas@asz.hu címen, postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig hivatali időben a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket ma 16 óráig.
   
A számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban teszi majd közzé a www.asz.hu oldalon, a lista a választás kiírását követően a "Országgyűlési választás 2018" menüpont alatt tekinthető meg. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal. 
    
A szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak be kell számolniuk arról, hogy a kampányidőszakban milyen politikai hirdetéseket közöltek, ennek a részletes listáját is közzéteszi honlapján az ÁSZ. 
    
Az országgyűlési választást megelőző kampányidőszak a választási eljárási törvény értelmében a voksolást megelőző 50. napon, azaz február 17-én kezdődik, és a szavazás napján, április 8-án este 7 óráig tart. 

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ