Cover
Belföld
Zűrzavar a Momentumban
2018-01-1719:46
momentum, orosz anna, fekete-győr andrás
Inkompetens gyerekek és SZDSZ-es tempó - ez áll a Momentum volt kommunikációs igazgatójának kiszivárgott lemondó levelében. Az Origo birtokába jutott írásban Papp Gergő nyíltan beszél a pártban zajló belső feszültségről is, mivel a napokban tucatnyian léptek ki, küldöttek és alap-szervezeti vezetők is. A Momentum elnökségi tagjai szerint azonban stabil a szervezetük.
Remélem, hogy ez úgy néz ki, hogy egy abszolút erős és békés közösség - így nyilatkozott két napja a Momentum Mozgalom elnöke, amikor bejelentette, hogy a párt nem állít miniszterelnök-jelöltet. Hiába azonban a magabiztosság, sajtóhírek szerint káosz uralkodik a párton belül. A Fekete Győr András által békésnek nevezett közösségnek havonta fordítanak hátat tagok, köztük vezetők is. Kommunikációs igazgatójuk december közepén távozott a pártból,  akinek lemondólevele most az Origo birtokába jutott. 
  
Papp Gergő azt írja: "Bár látom, hogy 4-5 totál inkompetens gyerek vezeti a Momentumot, nem akartam rosszat annak a politikai közösségnek, ami ilyen példa nélküli módon összeállt....  Most azonban látom, hogy mennyire szomorú lett ez az egész, és látom, hogy Soproni Tomi nem akar leállni, és továbbra is az a fő politikai célja, hogy "legyőzze" Fekete-Győr Andrist, annak az árán is, hogy a Momentum nem jut be a parlamentbe." A volt kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: "ennél SZDSZ-esebb tempót el sem tud képzelni". 
 
Ez egy sértett levél, aminek természetesen szubjektív és személyes a hangvétele - Orosz Anna, elnökségi tag szerint Papp Gergő sértettségében írta levelét, a párton belül ugyanis nyoma sincs belső feszültségnek. "A Momentumnál minden rendben van, most jöttünk a kampányközpontból, mindenki dolgozik ezerrel, azon van, hogy a választási kampányunk sikeres legyen - tette hozzá Orosz Anna.
 
Papp Gergő levele szerint a párt kampányfőnökének komoly ambíciói vannak Fekete-Győrrel szemben, a céljaihoz pedig megnyerte Orosz Anna elnökségi tag támogatását is.

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ